Ένας διάσημος προσκεκλημένος στην πρεμιέρα του ADAC Opel e-Rally Cup

Πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την πρεμιέρα 

ADAC Opel e-Rally Timo Scheider,

Ο Timo Scheider, πρωταθλητής στο DTM το 2008 και το 2009 και δεύτερος στην τελική κατάταξη στο FIA GT1 το 2005, θα αγωνιστεί στο πρώτο του ράλι στο ADAC Rally Stemweder Berg που θα πραγματοποιηθεί στις 11/12 Ιουνίου. Στο cockpit του Corsa-e Rally, ο 42χρονος οδηγός, ο οποίος θα αγωνιστεί ξανά στο FIA Rallycross World Championship την προσεχή σεζόν, θα έχει ως συνοδηγό του τον 26χρονο Tobias Braun. «Ανυπομονώ για την πρώτη συμμετοχή μου σε αγώνα ράλι», είπε ο Timo Scheider. «Όχι επειδή υποθέτω ότι θα μπορέσω να αναμετρηθώ με τους σπεσιαλίστες του είδους στην κορυφή, καθώς αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί. Αλλά επειδή πάντα ήθελα να λάβω μέρος κάποια μέρα σε ένα ράλι που θεωρώ το αποκορύφωμα στην καριέρα ενός οδηγού. Και επειδή το βρίσκω συναρπαστικό να είμαι μέρος της πρεμιέρας του πρώτου ενιαίου πρωταθλήματος αγώνων στον κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.»


Ο Timo Scheider και η Opel μοιράζονται μια μακροχρόνια συνεργασία. Το 1997, ο 18χρονος τότε οδηγός εντάχθηκε στην Opel στην ομάδα Junior Benetton στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Formula 3 ολοκληρώνοντας την πρώτη του προσπάθεια στη δεύτερη θέση. Κατά την “αναγέννηση” του DTM (German Touring Car Masters) το 2000, ο Scheider εντάχθηκε στον κύκλο των εργοστασιακών οδηγών της Opel αποτελώντας μέλος μιας ομάδας τριών οδηγών που κέρδισαν τη νίκη στη γενική κατάταξη του Nürburgring 24 Hours το 2003 με το Opel Astra V8 Coupé. 

Ο Γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός SAT.1, για τον οποίο ο Scheider εργάζεται ως ειδικός στις μεταδόσεις του DTM, προγραμματίζει μία εκπομπή για το ντεμπούτο του Timo στους αγώνες ράλι. Η ακριβής ημερομηνία της σχετικής μετάδοσης δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top