Το 1ο βραβείο της χρονιάς για την DS AUTOMOBILES

Πρωταθλητής ο Antonio Felix Da Costa στον 1ο αγώνα της νέας σεζόν 

DS AUTOMOBILES 1ο βραβείο χρονιά 2021

Η DS AUTOMOBILES και ο António Félix Da Costa βρέθηκαν στην 3η θέση του βάθρου στον 1ο αγώνα της σεζόν, τον νυχτερινό αγώνα στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας. Η Formula Ε ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της DS Automobiles, του premium “multi-energy” κατασκευαστή, με το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών CO2 στην Ευρώπη το 2020.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο E-Prix της πρώτης διοργάνωσης της σεζόν του “ABB FIA Formula E World” που πραγματοποιήθηκε στη Diriyah, στα περίχωρα της Riyadh στη Σαουδική Αραβία, η DS Automobiles κατάφερε να σκαρφαλώσει στο 3ο σκαλί του βάθρου. Από τις κατατακτήριες δοκιμές φάνηκε πως το DS E-TENSE FE 20 ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς ο Jean-Eric Vergne κατετάγη 7ος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Felix Da Costa 9ος.

Ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία της Formula E είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του την υψηλή ένταση σε όλη του τη διάρκεια. Οι δύο οδηγοί της DS AUTOMOBILES κέρδισαν μία θέση στους πρώτους γύρους. Στην εξέλιξη του αγώνα, ο Vergne πήρε προσωρινά την 3η θέση, ακριβώς μπροστά από τον Da Costa, με αμφότερα τα μονοθέσια να είναι διαρκώς πολύ κοντά στο δίδυμο των οδηγών που προηγούνταν. Στη συνέχεια, μετά από μια περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, οι δύο team mates έδωσαν μια πραγματικά απολαυστική παράσταση, έχοντας μεταξύ τους μονομαχία κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν θέσεις δύο φορές.

Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίθηκε πρόωρα, καθώς μετά από ένα διπλό ατύχημα οι διοργανωτές έδειξαν την κόκκινη σημαία και διέκοψαν τη διαδικασία. Ωστόσο στον Vergne που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση, επιβλήθηκε ποινή που τον κατέταξε τελικά 12ο, με τον Da Costa να ανεβαίνει στην 3η θέση. Η συνέχεια του ABB FIA Formula E World Championship θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στους δρόμους της Ρώμης, στην Ιταλία. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top