Το νέο Opel Corsa-e Rally μετά από σκληρές δοκιμές είναι έτοιμο

Πότε ξεκινούν οι αγώνες 

Opel Corsa-e Rally 2021

Το Opel Corsa-e Rally είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι της εταιρείας. Τα ηλεκτρικά οχήματα με το χαρακτηριστικό έμβλημα ‘Blitz’ θα λάβουν μέρος την επόμενη χρονιά σε μια σειρά αγώνων ενιαίου τύπου – το ADAC Opel e-Rally Cup. Τέσσερα Corsa-e Rally της Opel Motorsport ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα μία τριήμερη δοκιμή στο Pferdsfeld Test Center, με οδηγούς τους Marijan Griebel, Horst Rotter και τον Volker Strycek που έχει γράψει ιστορία στην Opel.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100kW (136hp) κάλυψαν συνολικά 1.500 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα. Το Corsa-e Rally βασίζεται στο επιτυχημένο Opel Corsa-e, που κέρδισε το "Χρυσό Τιμόνι 2020".Κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος δοκιμών τα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν απόσταση που ισοδυναμεί με δύο πλήρεις αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM) – συμπεριλαμβανομένων των ειδικών διαδρομών, των απλών διαδρομών και του σέρβις των αυτοκινήτων.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως οι χρόνοι οδήγησης και φόρτισης, η διαχείριση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και οι ρυθμίσεις του λογισμικού, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε συνθήκες ενός αγώνα ράλι.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν δοκιμές μακράς διάρκειας για τον έλεγχο της αντοχής των νέων εξαρτημάτων.Το ADAC Opel e-Rally Cup θα περιλαμβάνει οκτώ αγώνες μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου του 2021. Ένα επιπλέον προπαρασκευαστικό ράλι για όλες τις εγγεγραμμένες ομάδες είναι προγραμματισμένο να γίνει πριν την έναρξη της σεζόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top