Διαθέσιμη για πρώτη φορά στην Ευρώπη η Ford Mustang Mach 1 

 Με 460 ίππους και δεκατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 

Ford Mustang Mach 1 Ευρώπη

Η Mustang Mach 1 φιλοξενεί μια έκδοση του 5λιτρου, αλουμινένιου V8 βενζινοκινητήρα της Ford απόδοσης 460 ίππων ,που έχει τροποποιηθεί προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση τόσο για χρήση στην πίστα, όσο και στο δρόμο. Στο σύστημα μετάδοσης η Mustang Mach 1 προσφέρει δύο επιλογές που στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλά και των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου στην πίστα.

Το χειροκίνητο και 6-τάχυτο κιβώτιο TREMEC 3160 χρησιμοποιεί έναν συμπλέκτη με δύο δίσκους που ανταπεξέρχεται με επιτυχία στο αυξημένο φορτίο τόσο στις γρήγορες αλλαγές όσο και σε εκείνες που πραγματοποιούνται σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής του V8 κινητήρα κατά την οδήγηση στην πίστα. Το κιβώτιο συνδυάζεται με σύστημα rev-matching, γεγονός που μεγιστοποιεί την απόδοση και τον «fun-to-drive» χαρακτήρα του μοντέλου στη σπορ οδήγηση.  


Το προηγμένο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford που αποτελεί τη δεύτερη επιλογή διαθέτει έναν αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και μοναδικές για την περίσταση ρυθμίσεις που βελτιστοποιούν την καμπύλη ροπής, τον χαρακτήρα των αλλαγών ταχυτήτων αλλά και συνολικά την απόδοση. Ένα δεύτερο ψυγείο αέρα-λαδιού αυξάνει την ικανότητα ψύξης κατά 75% σε συνθήκες οδήγησης με αυξημένο φορτίο.  Η Ford ανακοίνωσε λοιπόν ότι η περιορισμένης παραγωγής Mustang Mach 1 θα είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μάλιστα πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στο Goodwood SpeedWeek το οποίο έλαβε χώρα στο West Sussex της Μ. Βρετανίας μπροστά σε ένα παγκόσμιο εικονικό κοινό.

 

Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι μοναδική έχοντας ως γνώμονα της υψηλές απαιτήσεις κατά την οδήγηση στην πίστα. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide 2 ελέγχει ηλεκτρονικά το μαγνητο-ροϊκό υγρό που βρίσκεται στα αμορτισέρ ώστε να ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες. Η ανάρτηση έχει διαφορετικό καλιμπράρισμα για βέλτιστη απόδοση με πιο σκληρά εμπρός ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκούς. Επιπρόσθετα, η νέα ρύθμιση του τιμονιού EPAS, σε συνδυασμό με τα υποπλαίσια και τους βραχίονες της ανάρτησης που προέρχονται από τις Mustang Shelby GT350 και GT500, συμβάλουν ώστε η Mach 1 να διαθέτει ένα σύστημα διεύθυνσης με την καλύτερη απόκριση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη Mustang έχει διατεθεί στην Ευρώπη.

Για να γιορτάσει την πρεμιέρα της Mustang Mach 1, η Ford δημιούργησε μια διαδραστική εμπειρία – την πρώτη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο - μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σύντομο βίντεο χρησιμοποιώντας τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το χρώμα της Mach 1 και τις γωνίες της κάμερας που οι ίδιοι επιθυμούν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό, σύντομο βίντεο το οποίο μπορούν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης στους χρήστες μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, επιτρέποντάς τους να «τοποθετήσουν» μία ψηφιακή Mustang Mach 1 σε πραγματικό περιβάλλον. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top