Ποια τεχνολογία εφαρμόζει η  Bridgestone στο νέο VW Golf 8 

Στόχος η απόδοση και η οικονομία  

VW Golf 8 Bridgestrone

Η Bridgestone, ηγέτης σε προηγμένες λύσεις και βιώσιμη κινητικότητα, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής ENLITEN είναι διαθέσιμη στα ελαστικά Turanza Eco, που σχεδιάστηκαν ειδικά για το νέο Golf 8, της Volkswagen. Πρόκειται για την όγδοη γενιά του εμβληματικού hatchback – που αυτή τη φορά διαθέτει μια σειρά από ενσωματωμένες τεχνολογίες αιχμής. Αυτές περιλαμβάνουν μια ημι-αυτόνομη λειτουργία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να οδηγεί μόνο του και μια νέα τεχνολογία ανάρτησης που βελτιώνει τον χειρισμό και τη δυναμική οδήγηση. Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία ENLITEN έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την αναβαθμισμένη δυναμική οδήγηση του Golf 8. 

Κατά την ανάπτυξη του νέου Golf 8, η Volkswagen ζήτησε ένα ελαστικό που να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης, χωρίς να θυσιάζονται όμως άλλοι τομείς απόδοσης. Η Bridgestone, επί σειρά ετών συνεργάτης της Volkswagen, απάντησε σε αυτή την ζήτηση με τα εξειδικευμένα ελαστικά Turanza Eco με Τεχνολογία ENLITEN, που επιτυγχάνουν την καλύτερη στην κατηγορία τους βαθμολογία «Α» στην Ευρωπαϊκή ετικέτα, στον τομέα αντίστασης κύλισης και ακόμα περισσότερο. 

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του εξειδικευμένου ελαστικού είναι ότι επιτρέπει τον βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος. Αυτό οφείλεται στην συνέργεια μεταξύ των μοναδικών υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τεχνολογίας ENLITEN και μιας νέας διαδικασίας ανάμιξης που έχει βελτιώσει την απόδοση της σύνθεσης γόμας της τεχνολογίας κατά της φθοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση. Ο συνδυασμός της κοιλότητας και του αμιγώς 3D σχεδιασμού του πέλματος του ελαστικού μεγιστοποιεί την απόδοση στο βρεγμένο και αυτή κατά της φθοράς. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία ENLITEN παρέχουν απόδοση πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα που επιτυγχάνει βαθμολογία «Β» στην Ευρωπαϊκή ετικέτα, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση κατά της φθοράς. Αυτά τα θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν τον χειρισμό του Volkswagen Golf 8 και, κατά συνέπεια, την απόλαυση της οδήγησης. 

Παράλληλα με τη βελτιωμένη δυναμική της οδήγησης λόγω της  χαμηλότερης, περιστρεφόμενης μάζας, η νέα καινοτόμος τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής της Bridgestone θέτει ένα νέο πρότυπο στη μειωμένη χρήση υλικών και την αντίσταση κύλισης για να προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Τα ελαστικά Τεχνολογίας ENLITEN επιδεικνύουν αντίσταση κύλισης που είναι έως και 30% χαμηλότερη από ένα παραδοσιακό premium θερινό ελαστικό Bridgestone. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς και στη μείωση των εκπομπών CO2. Επιπλέον, τα ελαστικά με την Τεχνολογία ENLITEN επιτρέπουν περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου, μειώνοντας το βάρος τους έως και 20 τοις εκατό σε σχέση με αντίστοιχα παραδοσιακά premium θερινά ελαστικά Bridgestone. 1  Αυτό ισοδυναμεί με έως και 2 κιλά λιγότερων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή κάθε ελαστικού, ένα άλλο περιβαλλοντικό όφελος τόσο από πλευράς πόρων όσο και από την τελική άποψη διαχείρισης του τελευταίου σταδίου ζωής των ελαστικών. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top