H SEAT φροντίζει για το περιβάλλον

Δείτε με ποιο τρόπο 

Seat περιβάλλον μείωση επιπτώσεων

H SEAT έχει δεσμευτεί να φροντίζει το περιβάλλον και το 2019 συνέχισε να εργάζεται ενεργά για τη προοδευτική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δραστηριότητας της. Η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε με επιτυχία τους πέντε βασικούς περιβαλλοντικούς δείκτες σχετιζόμενους με την παραγωγή κατά 43%, όπως την κατανάλωση ενέργειας και νερού, την παραγωγή αποβλήτων, τις πτητικές οργανικές ενώσεις και το CO2.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν για το 2025, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προέρχεται από την παραγωγή κατά 50% σε σύγκριση με το 2010.Συγκεκριμένα, από τότε που η SEAT ξεκίνησε την εφαρμογή της νέας περιβαλλοντικής πολιτικής,πριν από μία δεκαετία, η εταιρεία μείωσε την κατανάλωση ενέργειας και νερού κατά 26% και 32% αντίστοιχα, βελτίωσε τη διαχείριση αποβλήτων κατά 58% και μείωσε τις εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων κατά 23%. Επιπλέον μείωσε τις εκπομπές CO 2 που προέρχονται από την παραγωγή κατά 65%. Το 2019, η εταιρεία επένδυσε 27 εκατομμύρια ευρώ σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Τα κυριότερα σημεία των μέτρων που εφαρμόστηκαν το 2019 περιλαμβάνουν τη μείωση των προϊόντων συσκευασίας και υλικών προστασίας που προορίζονται για απόρριψη ή τη βελτίωση του διαχωρισμού και της επεξεργασίας αποβλήτων για εγγυημένη ανάκτηση, καθώς και την αντικατάσταση πλαστικών φιαλών με επαναχρησιμοποιήσιμες τις οποίες έχει διανείμει η εταιρεία στους υπαλλήλους της προκειμένου να βοηθήσει στην εξάλειψη 22 τόνων πλαστικών ετησίως.

Το 2019, η αυτοκινητοβιομηχανία ενεργοποίησε διάφορα προγράμματα με στόχο τη μείωση του CO2 και την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης, όπως το project ανάκτησης ενέργειας από την λειτουργία θαλάμων βαφής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ετήσια εξοικονόμηση 11,7 GWh στην κατανάλωση φυσικού αερίου, που ισοδυναμεί με τις ανάγκες περίπου 2.400 ισπανικών νοικοκυριών σε ένα ολόκληρο έτος. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, 2.400 τόνοι CO2 δεν εκπέμπονται πλέον ετησίως.Επιπλέον, με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, οι υπάλληλοι της εταιρείας πραγματοποίησαν δεντροφύτευση στο Llobregat Delta. Στόχος είναι η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εργοστασίου στο Martorell κατά 50% έως το 2025.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top