Πότε έρχονται τα νέα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback 

Με κινητήρα 450 ίππων τα 0-100 χλμ./ώρα  έρχονται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα

Audi RS 5 Coupé και Audi  RS 5 Sportback παρουσίαση Ελλάδα

Ο εκλεπτυσμένος εξωτερικός σχεδιασμός των δύο RS 5  είναι αναγνωρίσιμος με την πρώτη ματιά. Το Singleframe έχει γίνει πλατύτερο και πιο επίπεδο. Ακολουθεί το σχεδιασμό των μεγάλων αδελφών του, RS 6  και RS 7 . Οι οπές αερισμού πάνω από τη μάσκα θυμίζουν το κλασικό Audi Sport quattro του 1984. Οι θόλοι των τροχών, οι οποίοι είναι 40 χιλιοστά πλατύτεροι, προσδίδουν στο RS 5 εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι προαιρετικοί προβολείς LED matrix με το φως Audi laser διαθέτουν σκούρα περιγράμματα, που δίνουν μία ξεκάθαρα διαφορετική οπτική εντύπωση των δύο μοντέλων RS, σε σχέση με το βασικό μοντέλο A5. Οι μεγάλες, έντονα διαμορφωμένες είσοδοι αέρα έχουν πλέον ένα νέο, πενταγωνικό σχήμα. 


Τόσο τα πλαϊνά μαρσπιέ όσο και ο διαχύτης πίσω, ο οποίος περικλείει τις δύο μεγάλες εξαγωγές της εξάτμισης, έχουν επίσης επανασχεδιαστεί. Οι οριζόντιες γραμμές και τα σκούρα χρώματα κυριαρχούν στο εσωτερικό των ανανεωμένων RS 5. Τα σπορ καθίσματα RS είναι καλυμμένα με Alcantara και δέρμα ως στάνταρ, ή εξαιρετικής ποιότητας δέρμα Nappa ως προαιρετικό. Το πακέτο σχεδιασμού RS με κόκκινες ή γκρίζες νότες είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Το τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων καθώς και τα μαξιλαράκια γονάτων, διαθέτουν καλύμματα Alcantara με κόκκινες ή γκρι ραφές αντίθεσης. 


Το νέο μοντέλο λειτουργίας των δύο μοντέλων RS 5 επικεντρώνεται σε οθόνη αφής MMI 10,1 ιντσών. Η μεγάλη, ελεύθερη οθόνη με ακουστική ανάδραση είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τον οδηγό. Στο προαιρετικό Audi virtual cockpit plus (οθόνη 12,3 ιντσών), ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ πολλαπλών οθονών – μία από αυτές είναι ο σχεδιασμός απόδοσης ειδικά για RS, ο οποίος εμφανίζει την κλίμακα της πλευρικής ταχύτητας. Όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το κουμπί επιλογής στο τιμόνι ενός τιμονιού RS mode από τα δύο διαθέσιμα, εμφανίζεται μία οθόνη RS που πληροφορεί για διάφορες τιμές – μία από αυτές τα g επιτάχυνσης. Η προαιρετική οθόνη προβολής προσφέρει επίσης αποκλειστικά γραφικά RS. 

Τα RS 5 διαθέτουν περίσσεια ισχύος που εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις. Ο βενζινοκινητήρας 2.9 TFSI twin-turbo V6, παράγει 450 PS και ήδη προσφέρει μια εκπληκτική ροπή 600 Nm από τις μόλις 1.900 rpm. Και τα δύο μοντέλα RS 5 επιταχύνουν 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και φτάνουν μέγιστη ταχύτητα έως 280 km/h. Ένα πολύ γρήγορο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων tiptronic κατευθύνει την ισχύ του κινητήρα στη μόνιμη τετρακίνηση quattro. Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει την αλλαγή ταχυτήτων μέσω των νέων, μεγαλύτερων paddles αλουμινίου. Τα δύο μοντέλα RS 5 είναι εξοπλισμένα ως στάνταρ με ανάρτηση RS sport. Εκτός από τα γνωστά modes comfort, auto, and dynamic, το στάνταρ Audi drive select προσφέρει επίσης και δύο νέα modes, τα RS1 και RS2. 


Στο στάνταρ σύστημα πέδησης, οι χαλύβδινοι δίσκοι έχουν δαγκάνες σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα. Ως εναλλακτική λύση, η Audi προσφέρει κεραμικούς δίσκους φρένων από άνθρακα για τον εμπρόσθιο άξονα. Οι δαγκάνες τους είναι βαμμένες σε γκρι, κόκκινο ή μπλε χρώμα. Τα νέα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στο 2020. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top