Tα ηλεκτροκίνητα DS 3 CROSSBACK E-TENSE και DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4,

Η τεχνολογία που έστεψε πρωταθλήτρια  την DS στην Formula E

DS 3 CROSSBACK E-TENSE  DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4! Formula E

Η φετινή σεζόν της Formula E ήταν ξεχωριστή, αφού πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εξέλιξη με την παρουσίαση της νέας γενιά μονοθεσίων που εκτός από ταχύτερα, είναι και πιο αποδοτικά. Η DS Automobiles, η μοναδική Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στο Πρωτάθλημα, ξεκίνησε με απόλυτη επιτυχία τη συνεργασία της με την TECHEETAH και η DS Performance δημιούργησε ένα νέο 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο, την DS E-TENSE FE19.Σε 13 αγώνες, 13 E-Prix, η DS E-TENSE FE19 βρέθηκε στο βάθρο των νικητών 7 φορές, με τις 3 από αυτές να είναι στο υψηλότερο σκαλοπάτι.

Η DS TECHEETAH και ο Jean-Éric Vergne τερμάτισαν τη σεζόν με την καλύτερη αναλογία νικών ανά συμμετοχές, τόσο σε επίπεδο ομάδων, όσο και σε επίπεδο οδηγών. Στην τελική κατάταξη, η DS E-TENSE FE19 τερμάτισε μπροστά από τα Audi e-tron FE05, BMW iFE 18, Jaguar I-TYPE 3 και Nissan IM01.Σχεδιασμένη σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς της Formula E, η DS E-TENSE FE19 έχει ηλεκτροκινητήρα 250kW εξελιγμένο από την DS Performance, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία 52kWh  με εξαιρετικές επιδόσεις στις πίστες και κορυφαία απόδοση σε ότι έχει να κάνει τόσο με την επιτάχυνση, όσο και με την ανάκτηση ενέργειας κατά τη διάρκεια των επιβραδύνσεων του μονοθεσίου.  


Η εξειδίκευση από την εμπλοκή στη Formula E, έχει ήδη περάσει στα επιβατικά αυτοκίνητα. Με τα DS 3 CROSSBACK E-TENSE και DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, η DS Automobiles γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα 100% ηλεκτρικό premium B-SUV μοντέλο, καθώς και στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, ένα 300 ίππων plug-in υβριδικό τετρακίνητο C-SUV premium μοντέλο που μπορεί να διανύσει έως και 58 χιλιόμετρα μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ εμφανίζει μέση κατανάλωση (κατά WLTP) μόλις 1,4 lt/100 km. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2025, κάθε νέο μοντέλο της DS Automobiles θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top