H Alfa Romeo Racing στο Grand Prix του Καναδά

Μια πίστα πάνω σε τεχνητό νησί

Alfa Romeo Racing Grand Prix Καναδά

Στην πίστα που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Kαναδού οδηγού Gilles Villeneuve, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου ο 7ος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. Η Alfa Romeo Racing, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία που έχει αποκτήσει με το νέο μονοθέσιο της με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του.  


Η πίστα του Μόντρεαλ βρίσκεται πάνω στο τεχνητό νησί Notre Dame που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση Expo του 1967. Μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1976 αποφασίστηκε η δημιουργία πίστας, η  οποία θα φιλοξενούσε για πρώτη φορά αγώνα της Formula 1 το 1978. 


O θρυλικός Καναδός οδηγός Gilles Villeneuve κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, η οποία σήμερα φέρει το όνομα του. Οι υψηλές ταχύτητες και η χαμηλή απαίτηση σε αεροδυναμικό φορτίο καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητή την πίστα στους οδηγούς. Αρκετά είναι τα σημεία που απαιτούν πολύ δυνατή επιβράδυνση, ενώ ο διάσημος «Τοίχος των Πρωταθλητών» που βρίσκεται στην έξοδο της στροφή πριν την γραμμή εκκίνησης αποτελεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και απαιτητικό σημείο.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top