Έρχεται η νέα Alfa Romeo Tonale 

To πρώτο plug-in υβριδικό

Alfa Romeo Tonale

H  Alfa Romeo, πραγματοποιεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης μια εντυπωσιακή είσοδο στην ηλεκτροκίνηση. Το πρωτότυπο SUV Alfa Romeo Tonale, αποτελεί το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας. Το όνομα προέρχεται από το ομώνυμο πέρασμα στις Άλπεις, που δεν απέχει πολύ από το πέραμα Stelvio και το οποίο είναι επίσης διάσημο, τόσο για το φυσικό του κάλλος, όσο και για το οδηγικό του ενδιαφέρον.Στο σχεδιασμό του αναδεικνύονται μια σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών, εκτελεσμένα με ένα απόλυτα σύγχρονο τρόπο, τα οποία είναι συνώνυμα της πλούσιας ιστορίας της Alfa Romeo, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός των τροχών με τα κυκλικά ανοίγματα. Με διάμετρο 21'', οι τροχοί ελαφρού κράματος του Tonale, παρουσιάζουν το κλασσικό σχήμα της Alfa Romeo μέσω ενός νέου σχεδίου που τονίζει τη δομή και το χαμηλό βάρος του εξαρτήματος. Το συγκεκριμένο στιλ για τους τροχούς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη θρυλική 33 Stradale τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, στο Tonale, η σύγχρονη εκδοχή του τροχού συνδυάζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο από την Pirelli ελαστικό.
Η ηλεκτροκίνηση στην Tonale εκφράζεται μέσω του τοποθετημένου στο πίσω μέρος ηλεκτροκινητήρα, μια επιλογή που ανοίγει νέες δυνατότητες  και μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση. Το πρόγραμμα D.N.A. που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα της μάρκας (Giulietta, Giulia, Stelvio και 4C), αποκτά μια νέα μορφή.


Στην Tonale, η επιλογή "Dynamic" εξελίχθηκε σε "Dual Power" εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων διαθέτει την επιλογή E-mozione, η οποία προσφέρει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης.  Η επιλογή Ν ("Natural"), συνεχίζει να προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζονταν τους δύο κινητήρες. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση χωρίς να χάνεται ο σπορ χαρακτήρας. Τέλος το πρόγραμμα "Advance Efficiency" εξελίχθηκε στο "Advance E" για απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Συνεπώς με βάση και τη φιλοσοφία της μάρκας, το plug-in υβριδικό σύστημα ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο τα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης της Alfa Romeo.


Με τους αγώνες να αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του DNA και της ιστορίας της Alfa Romeo, το εσωτερικό του Tonale αποπνέει το δυναμισμό ενός γλυπτού. Εστιασμένο στον οδηγό προσφέρει χώρο για 4 επιβάτες, ενώ τα υλικά που έχουν επιλεχθεί ενισχύουν τον ξεχωριστό του χαρακτήρα μέσω της αντίθεσης που προκαλεί ο συνδυασμός υλικών όπως το αλουμίνιο, με το δέρμα και την Alcantara.

Παράλληλα το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών συστημάτων που προσφέρουν κορυφαία άνεση και συνδεσιμότητα, διατηρώντας σε πρώτο πλάνο την οδηγική απόλαυση. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3'', ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής των 10,25'' του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση με την Alfa Romeo μέσω των νέων εφαρμογών "Alfista" και "Paddock".Η "Alfista" είναι  μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκεται πάντα σε επαφή με το Lifestyle της Alfa Romeo ενημερώνοντας τον για όλες τις εκδηλώσεις (clubs, συναντήσεις, νέα, κ.α.) που αφορούν στη μάρκα.


Παράλληλα μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρο την VIP είσοδο σε ειδικές εκδηλώσεις της Alfa Romeo."Paddock": πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει και να αγοράζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία αναβάθμισης για το Tonale, καθώς και αξεσουάρ της Alfa Romeo.Το πρωτότυπο εστιάζει στο μέλλον της κατηγορίας, αποτελώντας μια σύνθεση υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. ΤοTonale αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης όπως αφήνει να εννοηθεί και το πλήρες όνομα  του: Alfa Romeo Tonale (ART).


Βαγγέλης Γκούμας

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top