Η επιτομή της πολυτέλειας και της τεχνολογίας λέγεται DS7 Crossback 

Σε τιμή που ξεκινά από μόλις 27.999 ευρώ στην Ελλάδα

DS 7 Crossback

Ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο για ξεχωριστούς ανθρώπους έφερε ο Συγγελίδης στην Ελλάδα και μιλάμε το πολυτελές και φινετσάτο  DS7 Crossback. Οδηγήσαμε έστω και για λίγη ώρα το νέο μοντέλο στην γρήγορη έκδοση βενζίνης με τον 1600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα  βενζίνης με τα 225 άλογα και πέρα από τις επιδόσεις δεν μπορούμε παρά να μην σταθούμε στην στιβαρότητα της κατασκευής με το σταθερό αλλά ανάλαφρο πάτημα..Μαγικό χαλί χαρακτηρίζουν κάποιοι τον τρόπο με τον οποίο το DS 7 Crossback απορροφούσε ακόμη και τις πιο εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος άφού "διαβάζει " τον δρόμο λίγα δευτερόλπετα πριν και προσαρμόζει τις αναρτήσεις ανάλογα.. Όμως για τις αρετές του αυτοκινήτου όσον αφορά την συμπεριφορά τους στον δρόμο θα μιλήσουμε όταν το πάρουμε για εκτενέστερη δοκιμή. Τώρα θα σταθούμε στις  λεπτομέρειες  στην ποιότητα στην πολυτέλεια στον εξοπλισμό ,τον οποίο βρίσκεις μόνο σε πανάκριβα μοντέλα. Το  DS7 Crossback ανήκει και δικαιωματικά στην premium κατηγορία και αυτό το αποτυπώνεις από την εξωτερική του εμφάνιση.

 

 

Το επιβλητικό αμάξωμα SUV(μήκος 4.573 χλστ. και αυξημένο πλάτος 1.906 χλστ.). υιοθετεί μπροστά την τεράστια  χαρακτηριστική χρωμιωμένη  μάσκα «DS Wings» . Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία  DS Active LED Vision που κάνει τη νύχτα ημέρα χωρίς να ενοχλεί τα αυτοκίνητα που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν 3D full LED τεχνολογία. Το όλο σύνολο το οποίο διαθέτει και σε άλλα σημεία χρωμιωμένες επενδύσεις τραβά τα βλέμματα των περαστικών εικόνα που την είδαμε και κατά την διάρκεια της σύντομης δοκιμής μας. Περνώντας στο εσωτερικό η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη. Τις εντυπώσεις κλέβουν από πλευράς hi tech στοιχείων οι δυο μεγάλες ψηφιακές οθόνες . Η μια βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό και έχει διάμετρο 12,3 ίντσες με την δυνατότητα αλλαγής σε 7 διαφορετικά προφίλ εξατομίκευσης. Η δεύτερη  βρίσκεται στην μέση του ταμπλό έχει διάμετρο 12 ιντσών και προβάλλει όλες τις ενδείξεις του συστήματος ψυχαγωγίας , συνδεσιμότητας και πολυμέσων.

 

 

Όσον αφορά την πολυτέλεια τι να πούμε. Ο εξοπλισμός καλύπτει τις επιθυμίες ενός βασιλιά με την επιλογή μοναδικών υλικών σε …άφθονη ποσότητα με άπειρες επιλογές που εντοπίζοντας στις εκδόσεις Performance line ή τις πιο πολυτελείς Opera Brun Alezan και Opera Art Bazalte Υπάρχει η επιλογή για τις επενδύσεις σπάνιου ξύλου όπως είναι ο έβενος ειδικής επεξεργασίας, το κρύσταλλο, το χρώμιο και φυσικά το δέρμα υψηλής ποιότητας το οποίο μπαίνει σε μοντέλα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

 

 

Όλα τα λεφτά είναι το  κομψό αναδιπλούμενο ρολόι στο ταμπλό ενώ οι  διακριτικοί γλυπτικοί τριγωνικοί μεταλλικοί διακόπτες για τον έλεγχο παραθύρων και άλλων λειτουργιών απλά  είναι έργα τέχνης.. Όσο για τον εξοπλισμό τι να πούμε;. Από την βασική έκδοση του DS 7 Crossback, υπάρχει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα ειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας, σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης συνοδηγού και παρκετά  άλλα. Αποεκέι και πέρα ανάλογα την έκδοση έχεις σχεδόν τα πάντα.Προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης  με πλήρως αυτόνομο παρκάρισμα , υπέρυθρες κάμερες που εντοπίζουν πεζούς μέσα στο απόλυτο σκοτάδι όπως και υπέρυθρη κάμερα που παρακολουθεί συνέχεια τα μάτια του οδηγού εντοπίζοντας την κούραση και αντιδρώντας ανάλογα για να τον προστατεύσει.  

 

 

Την ίδια στιγμή το DS 7 Crossback αποδεικνύεται γενναιόδωρο καις τους χώρους καθώς  ταξιδεύουν με άνεση 5 εύσωμοι επιβάτες οι οποίοι έχουν στην διάθεση τους χώρο αποσκευών από 555 λίτρα έως 628 λίτρα ανάλογα με την θέση της πλάτης των πίσω καθισμάτων. (χωρητικότητα από 555 έως και 628 ίππους ανάλογα με τη θέση της πλάτης των πίσω καθισμάτων) .Το DS 7 Crossback  διατίθεται με τρία  επίπεδα εξοπλισμού (Chick, Be Chick και So Chick και  με τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου.

 

 

Η βασική έκδοση βενζίνης κινείται με τον 1.2 PureTech  με τους 130 ίππους αμέσως μετά υπάρχει o1.6 ΤΗΡ με τους 180 ίππους και στην κορυφή ο βενζινοκινητήρας ιδίου κυβισμού με τα 225 άλογα..Στους πετρελαιοκινητήρες εντάσσεται ο νέος κινητήρας 1.5 BlueHDI με 130 ίππους ενώ θα προσφέρεται και ο δίλιτρος BlueHDI με 180 ίππους. Επιλογές υπάρχουν και στα κιβώτια ταχυτήτων με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή  νέο αυτόματο 8 σχέσεων ΕΑΤ8. Η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τις  τιμές καθώς ξεκινούν:
1,2 PureTech 130PS από 27.999 ευρώ
1,6 PureTech 180 PS από 36.865 ευρώ
1,6 PureTech 225 PS 44.700 ευρώ
1,5 BlueHDi 130 PS από 32.100 ευρώ
2,0 BlueHDi 180 PS 45.225 ευρώ.
Όλα οι κινητήρες συνδυάζονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό εντάσσεται  το σύστημα Grip Control, που προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση σε κάθε είδους έδαφος.

Όμως ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο  χρειάζεται και έναν ξεχωριστό χώρο για να το δεις. Ο όμιλος Συγγελίδη  δημιουργεί ένα υπερπολυτελές κατάστημα στην λεωφόρο Κηφισίας 240-242 όπου οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να δουν το DS 7 Crossback από κοντά και να το διαμορφώσουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους  Το υπερπολυτελές DS Store  θα λειτουργήσει εκτός απροόπτου μέσα στο Νοέμβριο.

 

 

Με τον Πολυχρόνη Συγγελίδη και Γιώργο Συγγελίδη στην παρουσίαση του DS 7 CROSSBACK

 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top