Για το νέo Volkswagen Polo GTI R5 η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται 

Ποιοι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών 

Polo GTI R5

Η «επιστροφή του Βασιλιά» ή η επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης «η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται»; Όπως και να το δει κάποιος και οι δύο φράσεις ταιριάζουν απόλυτα στο ντεμπούτο του νέου Volkswagen Polo GTI R5 στα ράλλυ! Το αυτοκίνητο που δημιούργησε από λευκό χαρτί η Volkswagen Motorsport για το πρόγραμμα πελατών (customer sport car), για χρήση από ιδιώτες αγωνιζόμενους σε εθνικά, περιφερειακά και διεθνή πρωταθλήματα, έδειξε στην Ισπανία ότι είναι ήδη πανέτοιμο για τις Ειδικές Διαδρομές, ανεξάρτητα αν αυτές θα είναι σε χώμα ή άσφαλτο.

 

 

Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η Volkswagen ήταν τόσο σίγουρη για την εξέλιξη του Polo GTI R5, που σκόπιμα επέλεξε το Ράλλυ Καταλονίας, τον μοναδικό μικτό αγώνα του θεσμού για να κάνει το ντεμπούτο του. Στον ισπανικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), το νέο Polo GTI R5 έκανε εξαιρετική εντύπωση, σημειώνοντας μάλιστα πρώτους χρόνους σε ειδικές τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο, αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητά του στο υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσε να έχει επιλεγεί.

 

 
Οι Νορβηγοί Petter Solberg / Veronica Engan ανέβηκαν στο βάθρο, όντας τρίτοι στην κατηγορία WRC 2, ενώ οι Γάλλοι Eric Camilli / Benjamin Veillas ήταν πρώτοι σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Στη μοναδική εργοστασιακή εμφάνιση, η Volkswagen πέτυχε απόλυτα το στόχο που η ίδια είχε προσδιορίσει: να αποδείξει την ικανότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου για ιδιώτες πελάτες. 
Μετά το αγωνιστικό ντεμπούτο του, ξεκινάει η επόμενη φάση για το Polo GTI R5 200 (όπως είναι η πλήρης ονομασία του) των 272 ίππων. Τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε πελάτες στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.
Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top