Οδηγούμε το νέο Suzuki SX4 S Cross 1.0 BoosterJet

 Έξυπνη λύση για οικογενειάρχες  με …ανησυχίες

Suzuki SX4 S Cross 1.0 BoosterJet

Η Suzuki με τα μοντέλα της έχει καταφέρει να μπει στην  συνείδηση των υποψηφίων αγοραστών στην κατηγορία των SUV . Όμως οι επιταγές της εποχής θέλουν προσόντα και καλές τιμές με αποτέλεσμα να αναγκάσουν την Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να φτιάξουν οχήματα με  μικρού κυβισμού κινητήρες αλλά με δύναμη και χωρίς απραίτητα τετρακίνηση. Το Suzuki SX4 S-Cross   με το  1.0 BoosterJet   μοτέρ καλύπτει  και με το παραπάνω τα ζητούμενα χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε ποιότητα και ασφάλεια.  Στην κατηγορία του ο ανταγωνισμός είναι σημαντικός με αποτέλεσμα η εταιρεία να φρεσκάρει εμφανισιακά το μικρομεσαίο Crossover της Suzuki δίνοντας του την ταυτότητα και των υπολοίπων μοντέλων της . Οι νέοι προφυλακτήρες, τα μεγαλύτερα  φωτιστικά σώματα οι νέοι προβολείς ομίχλης τύπου Projector, έχουν εκσυγχρονίσει την σιλουέτα του κυρίως στο μπροστινό μέρος.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό δεν ήταν εντυπωσιακές και αν περιμένεις ταμπλό  που να …ζαλίζει θα απογοητευτείς. Όμως εδώ και νομίζουμε ότι είναι σημαντικό κυριαρχεί η προσεγμένη συναρμογή, η  πρακτικότητα, οι χώροι για τους επιβάτες οι χώροι για τα μικροαντικείμενα αλλά και  το πορτμπαγκάζ των 430 λίτρων. Η τιμή με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (διαιρούνται σε αναλογία 60/40) ανεβαίνει στα 1.269 λίτρα.  (Διαστάσεις (ΜxΠxΥ): 4.300×1.785×1.580 χιλ).. Στα hI light εντάσσεται η έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας της Kenwood  και συνδεσιμότητας  με Bluetooth για το κινητό σας τηλέφωνο. Υπάρχει ακόμη διαθέσιμη η δυνατότητα την αναπαραγωγή αρχείων  μέσω θύρας USB και AUX, και CD καθώς και την αναπαραγωγή CD . Το  σύστημα πλοήγησης είναι εύχρηστο ενώ η έγχρωμη κάμερα οπιοσθοπορείας διευκολύνει αφάνταστα στο εύκολο παρκάρισμα.

Ένα ακόμη προσόν είναι ο πλούσιος εξοπλισμός που του δίνει μεγάλη  αβάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν μεταξύ άλλων στάνταρ  cruise control 7 αερόσακοι  ESP, διζωνικός κλιματισμό ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, ηλεκτρικοί καθρέφτες. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα εξτρά όπως είναι το Radar Brake Support με αυτόματο φρενάρισμα  όταν αναγνωριστεί κίνδυνος και το  Adaptive Cruise Control με το οποίο ορίζεις  την επιθυμητή ταχύτητα ώστε να τηρείται σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, Ξεκινάμε την δοκιμή μας και επικεντρωνόμαστε στο χιλιάρη υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ του 1.0 λίτρου. Η σύγχρονη τεχνολογία σίγουρα δίνει ικανοποιητικότατες απαντήσεις σε όσους  αναρωτιούνται αν ένας μικρός κινητήρας μπορεί να κινήσει με αξιοπρέπεια  το αμάξωμα του Suzuki SX4 S-Cross .Το μοτέρ  1.0 Boosterjet  αποδίδει 112 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 170 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ.  και είναι Jet  στην αποδοσή του. Παρά την τρικύλινδρη διάταξη του στο πάτημα του γκαζιού ανεβάζει στροφές γραμμικά χωρίς απότομα ξεσπάσματα είναι ελαστικός και δίνει ικανοποιητικότατες επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ /ώρα έρχονται σε 11,0 δευτερόλεπτα εν΄ώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Τα καλά νέα συνεχίστηκαν και στον τομέα της κατανάλωσης όπου η μέση τιμή δεν ξεπέρασε τα 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ.

Την ίδια στιγμή το μικρομεσαίο Crossover της Suzuki έχει μειωμένες κλίσεις ακόμη και στις κλειστές καμπές του δρόμου(γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτος άξονας πίσω) με το σύστημα  διεύθυνσης να έχει σωστό βάρος ενώ όταν το ..πλακώσεις στα γκάζια η καλή εικόνα δεν αλλάζει. Επίσης μας άρεσαν και τα δυνατά προοδευτικά φρένα του .Για όσους επιθυμούν να κινηθούν σε χωματόδρομο με ανωμαλίες η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (180 mm από 170) δίνει στο εμπροσθοκίνητο SX4  αρκετή δόση off road περιπέτειας.  Σε τελική ανάλυση το νέο Suzuki SX4 S Cross 1.0 BoosterJet με την τιμή της βασικής έκδοσης στα 15.970  ευρώ αποτελεί μια έξυπνη λύση για οικογενειάρχες με ανησυχίες και διάθεση για περιπέτεια χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top