Η Volkswagen χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να σχεδιάσει μοντέλα της

Δείτε πόσοι εργάζονται στο πρόγραμμα

Η Volkswagen χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να σχεδιάσει μοντέλα της

H Volkswagen έχει πάθος με την τεχνολογική πρωτοπορία και αναζητεί συνεχώς νέους τρόπους για την εξέλιξη των μοντέλων της. Ένας  είναι η Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality - VR), που πολύς κόσμος – μάλλον εσφαλμένα – έχει ταυτίσει αποκλειστικά με τα βιντεοπαιχνίδια.

Τα τελευταία χρόνια η Volkswagen έχει προσλάβει πολλούς προγραμματιστές με τεράστια εμπειρία στη VR. Ένας από αυτούς είναι ο 26χρονος David Kuri, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν για μια διεθνή εταιρεία παιχνιδιών για υπολογιστές. Ο David, πλέον, μαζί με περίπου 30 συναδέλφους του εργάζεται στο Virtual Engineering Lab στο Wolfsburg, με βασική του αποστολή την υποστήριξη της Τεχνολογικής Εξέλιξης και του Σχεδιασμού, ψηφιοποιώντας διαδικασίες και μετατρέποντας την εικονική πραγματικότητα σε ένα πρακτικό εργαλείο.  

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το David να είναι βυθισμένος σε έναν άλλον κόσμο και να κατασκευάζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Όχι πραγματικό, αλλά εικονικό. Στην πράξη δεν το κατασκευάζει καν, αλλά το σχεδιάζει: το αμάξωμα όμορφο και αεροδυναμικό, οι προβολείς στρογγυλοί, οι χειρολαβές λεπτές - ο David τα σχεδιάζει όλα αυτά με έντονες κινήσεις του χεριού και του βραχίονά του στον αέρα. Το καινούργιο αυτοκίνητο που σχεδιάζει ο David γρήγορα και δημιουργικά στον αέρα δεν θα κατασκευαστεί ποτέ - παρά τη ρετρό γοητεία που διαθέτει. Με τη βοήθειά του David οι σχεδιαστές θα μπορούν να δημιουργήσουν την εικόνα ενός νέου μοντέλου της Volkswagen στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Εικονικά, χωρίς να έχει κατασκευαστεί κάτι, κερδίζοντας τόσο σε χρόνο όσο και χρήμα.

Στην πιο διάσημη έκθεση πληροφορικής και τεχνολογίας στον κόσμο, στην εφετινή CEBIT 2018, ο όμιλος Volkswagen θα δώσει το παρών στην Αίθουσα της Μελλοντικής Ματακίνησης (Future Mobility Hall). Εκεί, θα διοργανώσει ένα forum, με κοινό και ειδικούς, με συναρπαστικές παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις. Θα υπάρχει μια ευρεία θεματολογία, από τους νέους τρόπους ψηφιακού σχεδιασμού αυτοκινήτων - με τη χρήση και της Εικονικής Πραγματικότητας - έως την έρευνα με κβαντική υπολογιστική (quantum computing). Από τα δοκιμαστικά πρότζεκτ στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης εντός του Ομίλου μέχρι τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις με την υποστήριξη δεδομένων. Επίσης, θα υπάρξει και μια παγκόσμια τεχνολογική πρεμιέρα, κάτι για το οποίο προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top