Ο Ναδάλ έγραψε ιστορία τα ξημερώματα

Κέρδισε το US Open, το μόνο μεγάλο τρόπαιο που του έλειπε

Ο Ναδάλ έγραψε ιστορία τα ξημερώματα

Χρειάστηκαν δυο μέρες και μια διακοπή περίπου δύο ωρών στην αναμέτρηση του τελικού λόγω βροχής, για να καταφέρει ο Ραφαέλ Ναδάλ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο US Open. Ο 24χρονος ισπανός έγινε έτσι μόλις ο έβδομος αθλητής της ιστορίας που καταφέρνει να διαθέτει κύπελλα και στα τέσσερα τουρνουά του γκραν σλαμ, αφού έχουν προηγηθεί οκτώ άλλες τέτοιες κατακτήσεις στο όπεν της Αυστραλίας, στο Ρολάν Γκαρός της Γαλλίας και το Γουίμπλεντον της Βρετανίας.

Ο Ναδάλ έγινε μόλις ο τρίτος νεώτερος παίκτης της ιστορίας που κατορθώνει κάτι τέτοιο και ο πιο νέος της σύγχρονης εποχής, αφού είναι μόλις 24 ετών. Στον τελικό αντιμετώπισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο 3 του ταμπλό και πλέον Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τη νίκη του στα ημιτελικά επί του Ρότζερ Φεντερερ, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τέσσερα σετ. Ο Nαδάλ κέρδισε το πρώτο με 6-4, ηττήθηκε στο δεύτερο με 5-7 αλλά πήρε τα δύο επόμενα με 6-4 και 6-2, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά για το 2010.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του Ναδάλ σε τουρνουά γκραν σλαμ την φετινή χρονιά, αφού προηγήθηκαν οι νίκες του στο Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα. Παράλληλα, με τη νίκη του έσπασε μια αρνητική παράδοση που πήγαινε να δημιουργηθεί στους αγώνες του με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, αφού δεν τον είχε κερδίσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος τελικός του US Open είχε προγραμματιστεί αργά για το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο αναβλήθηκε για 24 ώρες εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στη Νέα Υόρκη. Ο αγώνας ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), ωστόσο μετά από δύο ώρες αναμέτρησης διεκόπη και πάλι λόγω βροχής την ώρα που ο Ναδάλ κέρδισε 1-0 σετ και οι δυο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 4-4 στα γκέιμς του δεύτερου σετ. Συνεχίστηκε μετ�� από δύο ώρες διακοπής και ολοκληρώθηκε περίπου στις πέντε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η είδηση της επικράτησης του Ναδάλ αποτελεί πρώτο θέμα στα περισσότερα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου, όπως στους Times του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και φυσικά στις ισπανικές εφημερίδες, που έχουν βγάλει πανηγυρικά πρωτοσέλιδα γιορτάζοντας άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τον ισπανικό αθλητισμό, δυο μήνες μετά την κατάκτηση και του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top