Μουντιάλ: To Κατάρ απαγορεύει μπίρα και αλκοόλ στο Γήπεδο

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Μουντιάλ: To Κατάρ απαγορεύει μπίρα και αλκοόλ στο Γήπεδο

Σε μία απρόσμενη κίνηση προχωρά η διοργάνωση του Μουντιάλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Διεθνή Τύπου, δεν θα πωλείται αλκοόλ ούτε καν μπίρα εντός και περιμετρικά του γηπέδου.

Aπίθανη ατάκα Ζίβκοβιτς για Σερβία ενόψει Μουντιάλ

Μάλιστα, πρόκειται για μία αλλαγή κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά αυτή την Κυριακή. Μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στη συμφωνία των διοργανωτών με πασίγνωστη πολυεθνική μπίρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση αυτή, που έχει επιβεβαιωθεί από τη FIFA, αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο μεταξύ των φιλάθλων που συρρέουν από κάθε γωνιά του πλανήτη όσο και σε επίπεδο χορηγών, καθώς ο πασίγνωστος αμερικανικός κολοσσός είχε συμφωνήσει με τους διοργανωτές ώστε να πουλά όλα τα προϊόντα του -αλκοολούχα και μη- σε συγκεκριμένα σημεία έξω από τα στάδιο για διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών (τρεις ώρες πριν και μία ώρα μετά από κάθε παιχνίδι).

«Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, αποφασίστηκε να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο φεστιβάλ φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και σε χώρους με άδεια, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο των γηπέδων Fifa World Cup 2022 του Κατάρ» ανέφερε η ανακοίνωση της FIFA.

Με τα τωρινά δεδομένα οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται αλκοόλ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Θα υπάρχει περιορισμός των ποτών που θα μπορούν να καταναλώσουν οι οπαδοί στα τέσσερα ενώ θα υπάρχουν και ειδικές «ζώνες» για αυτούς που θα φτάνουν σε κατάσταση ανεξέλεγκτης μέθης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top