Μουντιάλ 2022: Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο διαφορετικό από τα άλλα!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση

Μουντιάλ 2022

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για να απολαύσουμε την μεγαλύτερη οργάνωση ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το Μουντιάλ 2022.

Αν και η εθνική μας δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τον θεσμό, το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει στο Κατάρ, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους, τους κυριότερους από τους οποίους θα δούμε μαζί στη συνέχεια. 

Βραζιλία, Γαλλία, Αγγλία και στο βάθος οι υπόλοιποι

Στο Μουντιάλ του Κατάρ βλέπουμε ότι οι περισσότερες ομάδες διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο και φόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να θεωρηθεί κάποια ομάδα ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Αυτό το καταλαβαίνουμε και από τις αποδόσεις που δίνουν στοιχηματικές, όπως η betkings.gr.

Τα 3 μεγαλύτερα φαβορί είναι: Η Βραζιλία των Νεϊμάρ, Βινίσους και Κασεμίρο,  η νικήτρια του Μουντιάλ 2018 Γαλλία, και η Αγγλία που θέλει να σπάσει επιτέλους την κατάρα 56 χρόνων. Οι αποδόσεις τους αντίστοιχα είναι 6.00, 7.50 και 9.00 και σε αυτές τις 3 παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις, μπορούμε να προσθέσουμε και την Αργεντινή του Μέσι, που πληρώνει επίσης 9.00 για την κατάκτηση του τροπαίου, στην τελευταία ευκαιρία του Αργεντίνου σούπερσταρ να πάρει την μεγάλη κούπα και να ανακηρυχθεί ως ο αναμφισβήτητος GOAT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου όλα είναι πιθανά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεγράψουμε έτσι απλά χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, που διαθέτουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πάντα μπορούν να κάνουν την ζημιά.

Η διοργανώτρια χώρα

Αν δεν το γνωρίζατε μέχρι σήμερα, το Μουντιάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κατάρ το καλοκαίρι. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κατάρ σαν χώρα διοργάνωσης. Είναι μία πλούσια χώρα, με φιλόξενους κατοίκους και εντυπωσιακά γήπεδα, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, σε ακτίνα 50 χλμ.

Ωστόσο, το Κατάρ είναι μία χώρα με ιδιαίτερη κουλτούρα και πολύ αυστηρούς νόμους, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι λίγοι από εμάς που θα δούμε το Μουντιάλ από κοντά, για να μη βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. 

Παγκόσμιο κύπελλο και εθνικα πρωταθλήματα

Ιδιαίτερο αντίκτυπο θα έχει το Μουντιάλ στα εθνικά πρωταθλήματα και στις αγαπημένες μας ομάδες. Αν και θα υπάρξει μία διακοπή για ξεκούραση των παικτών, το γεγονός ότι το Μουντιάλ δε γίνεται το Καλοκαίρι, θα καταπονήσει τους παίκτες που θα τα δώσουν όλα για την εθνική τους ομάδα, κάτι που θα φανεί και σίγουρα θα δούμε στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής σεζόν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top