Νέα πρόκληση των Σκοπιανών στη Φλώρινα

Σε αγώνα χάντμπολ με τον Ήλιο της Βεργίνας

Συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν προβλήματα οι Σκοπιανοί με το ζήτημα της ονομασίας, μετατρέποντας ακόμη και τα αθλητικά γεγονότα σε κακόγουστο αστείο.


Η αναμέτρηση του Αρίωνα Πτολεμαΐδας με την Ζίτο Πρίλεπ στο Λέχοβο Φλώρινας για τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο αλλά δεν διεξήχθη ποτέ. Αιτία; Η σκοπιανή ομάδα θέλησε να αγωνιστεί με φανέλα στην οποία στο κέντρο είχε τον Ήλιο της Βεργίνας.


Οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας διεμήνυσαν στον παρατηρητή της αναμέτρησης πως δε θα κατέβουν να αγωνιστούν, εφόσον δε γίνει αλλαγή της εμφάνισης.


Αυτό δεν το δέχτηκαν οι άνθρωποι της Πρίλεπ και ο διαιτητής προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην ελληνική ομάδα αν οι παίκτριες του Αρίωνα δεν κατέβουν στον αγώνα.


Δε χρειάστηκε όμως ούτε καν να το σκεφθούν, όχι μόνο οι ίδιες οι παίκτριες αλλά και η διοίκηση της ομάδας. «Δε νοείται Μακεδόνας να έχει για αντίπαλο τον Ήλιο της Βεργίνας» είπαν με μια φωνή και αποχώρησαν αδιαφορώντας για την πρόκριση που θα έπαιρναν οι αντίπαλοι τους στα χαρτιά αλλά και την απειλή της επιβολής αποκλεισμού 2 ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις....


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος:


«Δεν διεξήχθη ο προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα Σάββατο 5/2/2011 το απόγευμα ώρα 4 μ.μ. στο Λέχοβο της Φλώρινας, μεταξύ των ομάδων Αρίωνα Πτολεμαΐδας και Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ για τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ γυναικών χάντμπολ.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινoβραδινής τεχνικής σύσκεψης, η ομάδα Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ παρουσίασε αγωνιστική φανέλα, στην οποία εμφανιζόταν το αστέρι της Βεργίνας ως τμήμα του λογότυπου του εμπορικού της χορηγού. Στη συνέχεια, το σωματείο Αρίωνας Πτολεμαΐδας και, κατόπιν συνεννόησης με την ΟΧΕ, κατέστησε σαφές στον Αυστριακό παρατηρητή του αγώνα, κ. Μπούρζιβαλ ότι, εφόσον δεν αλλάξουν οι φανέλες της ομάδας του Πρίλεπ, δεν θα πραγμα��οποιηθεί το παιχνίδι. Η ομάδα της ΠΓΔΜ δεν δέχτηκε να αγωνιστεί με διαφορετική εμφάνιση. Ως εκ τούτου, ο προγραμματισμένος αγώνας για σήμερα δεν διεξήχθη, αφού στις ώρες που μεσολάβησαν δεν προέκυψε κάποια νέα εξέλιξη.


Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις εβδομάδες η ΟΧΕ ήταν σε επαφή με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, στην οποία είχε κάνει τις σχετικές επισημάνσεις, αναφορικά με τον επικείμενο αγώνα επικαλούμενη και το ιστορικό με την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαν��ιτσών. Μάλιστα, η ΟΧΕ κάλεσε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να υποχρεώσει την ομάδα της ΠΓΔΜ να αφαιρέσει από τη φανέλα της το ελληνικό εθνικό σύμβολο, ενημερώνοντας, για μια ακόμη φορά, ότι ελληνικές ομάδες δεν αγωνίζονται, εφόσον δεν τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από την ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδος-ΠΓΔΜ.


Τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, η EHF ενημέρωσε την ΟΧΕ πως δεν μπορεί να υποχρεώσει την ομάδα του Πρίλεπ να αλλάξει τις φανέλες της, διότι δεν υπάρχει στον κανονισμό της σχετικό νομικό έρεισμα, επισημαίνοντας ότι η διαφορά είναι πολιτική και όχι αθλητική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top