ΝΒΑ: Έρχεται περικοπή 25% στα συμβόλαια

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η αναβολή όλωντων υπολοίπων αγώνων

ΝΒΑ- περικοπές μισθών

Το  ΝΒΑ και η Ένωση Παικτών συζητούν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν  περικοπές  στο υπόλοιπο των φετινών συμβολαίων, εφόσον αποφασιστεί η οριστική διακοπή της regular season.

"Σχέδιο Μάρσαλ" για τον αθλητισμό από τον Μαυρωτά

Πέραν δηλαδή του γεγονότος πως οι παίκτες χάνουν περίπου το 1% του μισθού τους για κάθε αναβληθέν παιχνίδι, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι -μαζί με ένα ευρύ νομικό σώμα- προκειμένου να αναλύσουν τα περαιτέρω οικονομικά δεδομένα. Έτσι, υπάρχει συζήτηση που αφορά σε περικοπή που φτάνει στο 25% της εναπομείνασας μισθοσοδίας των παικτών, σε περίπτωση που αποφασιστεί η οριστική αναβολή όλων των υπόλοιπων αγώνων . Αυτό που θέλουν να πετύχουν στη Λίγκα είναι να βρεθεί το συντομότερο δυνατή συμβιβαστική λύση, αφού σε περίπτωση που οι συζητήσεις τραβήξουν για μεγάλο διάστημα και πληρωθούν κανονικά οι παίκτες στις 15 Απριλίου, τότε ενδεχόμενη συμφωνία για "ψαλίδι" θα σημαίνει πως οι παίκτες θα πρέπει να επιστρέψουν το προβλεπόμενο ποσό (αναφέρεται πως αυτό μπορεί να γίνει με παρακράτηση του ποσού από επόμενες δόσεις των συμβολαίων).

Ένα μέτρο που εξετάζεται ενδελεχώς τόσο από το ΝΒΑ όσο κι από την NBPA, με λέξη - κλειδί για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης τον όρο του force majeure (ανωτέρα βία) που προβλέπεται στη συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε πριν από μερικά χρόνια κι έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Όπως μάλιστα αναφέρει το ESPN, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο όρος του force majeure από το ΝΒΑ, τότε υπάρχει -νομικά- η δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης, κάτι που πάντως δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Άνταμ Σίλβερ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top