Μελισσανίδης κατά Ολυμπιακού στη δίκη για τα στημένα

Τι κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ

Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καταθέτοντας στη δίκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, μίλησε για τις συνθήκες στο ποδόσφαιρο υποστηρίζοντας ότι από το 2013 και μετά η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και ότι μόνο μια ομάδα είχε εύνοια, ο Ολυμπιακός. Χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σαρρή «έντιμο αλλά Φιλιππινέζα» και τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ «αρχιμάγειρα». Είπε ότι και ο ίδιος δεν είναι «Άγιος ούτε ψάλτης» αλλά όπως επισήμανε «Δεν είμαι χθεσινός στον χώρο. 40 χρόνια είμαι στο Ποδόσφαιρο. Μπορώ να καταλάβω τι συνέβαινε. Τον Νοέμβριο μήνα έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνουμε, το κόκκινο φασόλι;»
 
Αναφέρθηκε στον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια για τον οποίο έχει καταθέσει και στον ανακριτή και υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός ήλεγχε την ΕΠΟ και τα δικαιοδοτικά όργανα. Ωστόσο σε ερωτήσεις της έδρας απάντησε ότι δεν ξέρει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός για τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Μαρινάκη. Είπε χαρακτηριστικά: « Έβλεπα πως ο Ολυμπιακός είχε έναν έλεγχο της διαιτησίας και φαινόταν πως έβγαινε πρωταθλητής από τον Νοέμβριο. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι. Το μόνο που είχα ακούσει είναι πως όποιες ενώσεις δεν ήταν προσκείμενες στην ΕΠΟ οι διαιτητές πήγαιναν στο ψυγείο. Υπήρξε το πόρισμα του κυρίου Κορέα και τα δικαιοπρακτικά όργανα δεν έκαναν τίποτα. Εμένα κάθε τρεις και λίγο με πήγαιναν για να με τιμωρήσει η ΕΠΟ. Ήταν φως φανάρι. Ήταν όλα μιλημένα. Με το σύστημα ο Σαρρής έκανε ό,τι έκανε προς όφελος μιας ομάδας. Έλεγχε τη διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα. Αυτό τα λέει όλα.»
 
Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ:

«Ο Σαρρής ήταν ένας καλός άνθρωπος, έντιμος και ήταν και Φιλιππινέζα της ΕΠΟ. Έντιμος, καλός, αλλά Φιλιππινέζα. Δεν είναι κακό να είναι Φιλιππινέζα»... «Ούτε άγιος είμαι, ούτε ψάλτης στην Εκκλησία, αλλά εκείνη την εποχή γίνονταν όργια»
 
Νωρίτερα δέχτηκε ερωτήσεις ο προηγούμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της ΕΠΟ Χρ. Σάββας ο οποίος είπε ότι έχει δεχτεί απειλές ότι θα βρεθεί σε χαντάκι υποστηρίζοντας ότι τον απείλησε ο κατηγορούμενος Σαρρής   
 
Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη με την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top