Θρίαμβος για τη Λίβερπουλ: Κατατρόπωσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα

Έκανε την ανατροπή και πέρασε στον τελικό του Champions League

Την απόλυτη ανατροπή έκανε την Τρίτη το βράδυ η Λίβερπουλ, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με 4 – 0 επί της Μπαρτσελόνα  στο «Άνφιλντ» και να περάσει στον τελικό του Champions League, διαλύοντας τους Μπλαουγκράνα. 

Μπορεί οι «Reds» να είχαν πολλές απώλειες, όπως αυτή του Σαλάχ και του Φιρμίνο, όμως τελικά αυτό είχε λίγη σημασία. Από το 7΄ λεπτό η Λίβερπουλ έδειξε ότι είναι αποφασισμένη για τη νίκη. Ο Ζόρντι Άλμπα με ένα λάθος του έδωσε την ευκαιρία στον Οριγκί να βάλει το πρώτο γκολ της καριέρας του στον θεσμό. 

Το παιχνίδι είχε απίστευτο ρυθμό, όμως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν πιο απρόσεκτοι και αρκετά αγχωμένοι μετά το γρήγορο γκολ που έφαγαν. 

Ο Βαϊνάλντουμ μπήκε στο 46΄και άλλαξε όλη τη ροή του παιχνιδιού, αφού μέσα σε δύο λεπτά έβαλε ισάριθμα γκολ κι έφερε στα ίσα το παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 54΄ από λάθος των Ράκιτις και Άλμπα έκανε το 2-0 και στο 56΄ με θεαματική κεφαλιά σκόραρε και πάλι. 

Οι Μπλαουγκράνα σε όλο το παιχνίδι πάσχιζαν να βρουν τα δίχτυα της Λίβερπουλ, χωρίς όμως επιτυχία, με συνέπεια να ζήσουν ακριβώς ό,τι και πέρσι από τη Ρόμα στα προημιτελικά. 

Η Λίβερπουλ έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που γυρίζει σε ρεβάνς ημιτελικού ένα τέτοιο αποτέλεσμα και θα βρεθεί στον ένατο τελικό της για να διεκδικήσει την έκτη κούπα στην ιστορία της. 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90' Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84' Γκόμες)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75' Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81' Μάλκομ), Κουτίνιο (59' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top