Ατομικό ρεκόρ και πρόκριση για Μπελιμπασάκη, πέρασαν Πεσιρίδου και Αναγνωστοπούλου

Στο 23ο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ατομικό ρεκόρ και πρόκριση για Μπελιμπασάκη, πέρασαν Πεσιρίδου και Αναγνωστοπούλου
Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατάφερε στον προκριματικό των 200 μ. να κάνει α��τό που ξέρει καλά: να τρέξει γρήγορα και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στα 200 μ. με 23.03 (0,7).

Η επίδοση αυτή της έδωσε τη νίκη στη σειρά της, τη δεύτερη θέση στο σύνολο της κατάταξης και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το απόγευμα έναν καλό διάδρομο και γιατί όχι και μια θέση στους οχτώ του τελικού.

Βασικός στόχος της Μπελιμπασάκη, που παραμένει η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, είναι να σπάσει το φράγμα των 23.00, επίδοση που θα την ανεβάσει επίπεδο και θα της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει καλά πλασαρίσματα.
Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Σλοβένα Γιάνα Μιχάλινετς με 23.01, ενώ στη δεύτερη σειρά η νικήτρια Γιαμίλ Σάμιουελ σημείωσε 23.04.
Στον ημιτελικό (σήμερα στις 18.30) προκρίθηκε και η Κύπρια Ελενα Αρτυματά, που ήταν τρίτη στη σειρά της με 23.46. Στον ημιτελικό θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους, οι αθλήτριες με τις 12 καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, που γλίτωσαν τη διαδικασία των προκριματικών.
Και άλλες προκρίσεις...

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100μ εμπόδια του 23ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Άμστερνταμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στην 2η προκριματική σειρά του αγωνίσματος και με 12.98 κατέκτησε την πρώτη θέση για να πάρει άνετα την πρόκριση για τα αυριανά ημιτελικά (Πέμπτη, 18.10).

Παράλληλα Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας. Συγκεκριμένα μετείχε στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και με 59.13μ (το όριο ήταν 58.00μ) στην 2η προσπάθειά της πήρε την πρόκριση για τον τελικό που θα γίνει την Παρασκευή στις 21.15. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top