Υπόθεση ντόπινγκ:Οριστική απαλλαγή για την Αφροδίτη Σκαφίδα

Τι είπε ο συνήγορος της αθλήτριας

Υπόθεση ντόπινγκ:Οριστική απαλλαγή για την Αφροδίτη Σκαφίδα

Απαλλακτική ήταν η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την υπόθεση ντόπινγκ της παλιάς πρωταθλήτριας του επί κοντώ, Αφροδίτης Σκαφίδα. Τον περασμένο Δεκέμβριο η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για την ύπαρξη θετικού δείγματος της αθλήτριας από το 2005, που προέκυψε μετά από επανέλεγχο.

Ο ΣΕΓΑΣ κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, αλλά η εισήγηση της δικαστικής επιτροπής του προς το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ήταν απαλλακτική για την αθλήτρια, αφού είχε παρέλθει οκταετία και το αδίκημα είχε παραγραφεί.
Η υπόθεση όμως εκδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια, αφού υπάρχει αυτεπάγγελτη παραπομπή των εμπλεκομένων με το νέο αθλητικό νόμο και όπως ήταν επόμενο η Σκαφίδα απαλλάχθηκε των κατηγοριών λόγω παραγραφής.

Για την απαλλαγή της Αφροδίτης Σκαφίδα, ο συνήγορός της Γεώργιος Κλουδάς έκανε την εξής δήλωση: «Η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη με μια σημαντική απόφασή της, απάλλαξε την Αφροδίτη δίνοντας τέλος σε μια περιπέτεια η οποία πιστεύω ότι εξ αρχής θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.

Η Αφροδίτη χάρισε σημαντικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό και ήταν μια εκ των πρωτεργατών στο γυναικείο άλμα επί κοντώ, ένα άθλημα από το οποίο προσδοκούμε Ολυμπιακή διάκριση. Η απαλλαγή της αποτελεί δικαίωση όλων των αθλητών και των αθλητριών απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο της αθλητικής δικαιοσύνης.


Πρέπει όλοι να στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως να ενθαρρύνουμε τις νέες και τους νέους να ασχοληθούν με αυτόν. Γι' αυτό και πρέπει να προστατεύουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πρωταθλητές έτσι ώστε αφενός να μην αμφισβητούνται άδικα οι επιτυχίες τους κι αφετέρου να παραμένουν ινδάλματα για την ελληνική κοινωνία και τους νέους και τις νέες μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top