UEFA: «Επιτυχημένο το σύστημα διεξαγωγής του EURO με 24 ομάδες»

Στα περισσότερα ματς σημειώθηκε "sold out''

UEFA: «Επιτυχημένο το σύστημα διεξαγωγής του EURO με 24 ομάδες»

Οι άνθρωποι της UEFA πιστεύουν ότι το σύστημα διεξαγωγής των 24 ομάδων, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο EURO 2016, είναι επιτυχημένο και πως θα δώσει ώθηση στο ποδόσφαιρο σε κάποια από τα μικρότερα έθνη της ηπείρου, όπως δήλωσε ο διευθυντής διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Μάρτιν Κάλεν.

Η UEFA αποφάσισε πριν από οκτώ χρόνια να αυξήσει τις ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση του EURO από 16 σε 24. Οι οκτώ επιπλέον θέσεις στα τελικά της διοργάνωσης έδωσαν τη δυνατότητα σε Αλβανία, Ισλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβακία και Ουαλία να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ κάποιες από τις «νεοφώτιστες» αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες: η Βόρεια Ιρλανδία έφτασε στη φάση των «16», η Ισλανδία στους προημιτελικούς, ενώ η Ουαλία συνεχίζει στους «4», όπου αντιμετωπίζει αύριο την Πορτογαλία στη Λιόν. «Ο κόσμος ανησυχούσε μήπως το σύστημα διεξαγωγής δεν "δουλέψει", αλλά αυτό "δούλεψε"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάλεν και συνέχισε: «Έχουμε δει δύο ομάδες (σ.σ. Ισλανδία και Ουαλία) να προχωρούν περισσότερο απ' όσο πίστευε οποιοσδήποτε και αυτό είναι θετικό».

Πάντως, το νέο σύστημα διεξαγωγής έχει δεχθεί και κριτική, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει αυξήσει τον ενθουσιασμό στη διοργάνωση και αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα είχαν προκριθεί σε τελική φάση EURO με 16 ομάδες. Όμως, ο Κάλεν τόνισε ότι οι λιγότερο... γοητευτικές ομάδες υποστηρίζονται από κάποιους από τους πιο παθιασμένους φιλάθλους στο τουρνουά. «Αυτό άνοιξε νέες περιοχές για το ποδόσφαιρο» είπε ο Κάλεν και συνέχισε: «Νομίζω ότι θα υπάρξει μια "έκρηξη" σε αυτές τις χώρες και νομίζω ότι θα δούμε περισσότερα παιδιά εκεί να παίζουν ποδόσφαιρο».

Το σύστημα διεξαγωγής του EURO με 24 ομάδες θα συνεχιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης του 2020 και ο Κάλεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η UEFA να το υιοθετήσει και στα επόμενα τουρνουά. «Δεν ξέρουμε ακόμη, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το σύστημα διεξαγωγής που εξετάζουμε, επειδή είναι πολύ θετικό».

Η UEFA δεν έχει προβλήματα με την οργάνωση ή την ασφάλεια στο τουρνουά, το οποίο δεν «ταλανίζεται» από επεισόδια, μετά από εκείνα που «σημάδεψαν» την αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Ρωσία στη Μασσαλία. Όμως, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο διανομής των εισιτηρίων στις εθνικές ομοσπονδίες, με τον προπονητή της Ιρλανδίας, Μάρτιν Ο'Νιλ, να χαρακτηρίζει άδικο το σύστημα. «Στο παρελθόν πάντα είχαμε πρόβλημα με την πώληση εισιτηρίων, επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος από τη στιγμή που προκρίνεσαι έως ότου αρχίσει το ματς» είπε ο Κάλεν.

«Έχουμε θέσει σε ισχύ ένα νέο σύστημα για τα εισιτήρια, το οποίο θα μας δώσει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία για το μέλλον» πρόθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, και συμπλήρωσε: «Λαμβάνουμε υπόψη την κριτική που δεχόμαστε».

Συνολικά, η πώληση εισιτηρίων στο EURO 2016 ήταν επιτυχημένη, καθώς στα περισσότερα ματς σημειώθηκε "sold out".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top