Κουφός: «Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά κόντρα στο Μεξικό»

Θέλει να κερδίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κουφός: «Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά κόντρα στο Μεξικό»
Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό του Τορίνο, απέναντι στο Ιράν, η Εθνική Ανδρών προετοιμάζεται για τον αγώνα (Τετάρτη 6/7, 19:00) με το Μεξικό, με τον Κώστα Κουφό να στέκεται στην ανάγκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να αγωνιστεί πιο σκληρά και με καλύτερη άμυνα στο σκριν.

Παράλληλα, ο ΝΒΑερ μίλησε και για το κίνητρό του, που δεν είναι άλλο από το να κερδίσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Έχουμε μια μικτή σύνθεση παλιών και νέων παικτών που διαθέτουν πολύ ταλέντο», είπε αρχικά ο Κουφός στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και συνέχισε: «Στο πρώτο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά παίξαμε με σοβαρότητα, αλλά κόντρα στο Μεξικό, πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά. Αυτή θα είναι η προτεραιότητά μας. Είμαστε πολύ καλοί στο τρανζίσιον, αλλά χρειαζόμαστε καλύτερη άμυνα στο σκριν. Δεν βλέπουμε τις ομάδες του άλλου ομίλου, με τ��ς οποίες θα διασταυρωθούμε στον ημιτελικό και στον τελικό, γιατί πρόκειται για σύντομο τουρνουά και ασχολούμαστε μόνο με το Μεξικό».

Όσο για το αν το κίνητρο συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί τον ιδανικό στόχο και για τους καταξιωμένους παίκτες του ΝΒΑ, είπε: «Το όνειρό μου είναι να παίζω στην Εθνική ομάδα και να κερδίσουμε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Δεν αντιμετωπίζω τις διοργανώσεις που συμμετέχει η Εθνική ομάδα, ως ευκαιρία ενίσχυσης της πορείας μου στο ΝΒΑ, γιατί δεν έχω να αποδείξω κάτι. Η δουλειά μου είναι να παίζω άμυνα, να κερδίζω ριμπάουντ και να σκοράρω. Αυτά κάνω στο ΝΒΑ και τα ίδια προσφέρω στην Εθνική ομάδα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top