Το σηκώσαμε το τιμημένο! Σαν σήμερα Ελλάδα κατέκτησε το Euro!

12 χρόνια από το ποδοσφαιρικό έπος που έκανε τον Ρονάλντο να κλαίει

Πέρασαν 12 χρόνια από την μέρα που γράφτηκε η «χρυσή» σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου: αν και φέτος η Ελλάδα δεν κατάφερε να βρεθεί στο Euro, ήταν 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική μας, με νίκη επί της Πορτογαλίας, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με το επικό γκολ του Άγγελου Χαριστέα που έκανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κλαίει!

Η γαλανόλευκη αγαπημένη, που στάθηκε αφορμή για να μάθουν ακόμα και οι γυναίκες τι είναι το οφσάιντ, έπαιρνε για δεύτερη φορά μέρος στην τελική φάση του Euro, μετά από 24 χρόνια απουσίας.

244684.jpg

Το «πειρατικό», όπως ονομάστηκε η ομάδα μας, με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ, άρχισε την πορεία προς την κορυφή στις 12 Ιουνίου, νικώντας -ανέλπιστα- τη διοργανώτρια Πορτογαλία, ενώ βρέθηκε στους «8» μετά από ισοπαλία με την Ισπανία και παρά την ήττα από τη Ρωσία. Κάνοντας τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους και τους Έλληνες φιλάθλους να πετούν στα ουράνια, οι διεθνείς μας «έφαγαν» τη Γαλλία και την Τσεχία και έφτασαν στον τελικό.

foto11.jpg

«Σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω»

Στον τελικό της 4ης Ιουλίου η πολιτική ηγεσία της χώρας και χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στη θρυλική έδρα της Μπενφίκα, το «Ντα Λουζ», ενώ οι Έλληνες παρακολουθούσαν το ντέρμπι ακόμα και από γιγαντοοθόνες σε πλατείες.

foto12.jpg

Στο 57ο λεπτό, τόσο το γήπεδο, όσο και ολόκληρη η χώρα σείστηκε: Ο Μπασινάς έστησε την μπάλα στο κόρνερ και ο Χαριστέας την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το θαύμα για την Ελλάδα και κάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεσπάσει σε λυγμούς, μην μπορώντας να πιστέψει την ήττα της ομάδας του!

collage2.jpg

Εκτός από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο στάδιο της Πορτογαλίας, ολόκληρη η Ελλάδα πήρε «φωτιά», ενώ ο εγχώριος και ο διεθνής Τύπος δημοσίευσε διθυράμβους! Από άκρη σε άκρη της χώρας, μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι στα γαλανόλευκα, βγήκαν στους δρόμους μέσα σε απόλυτο ντελίριο, ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο, με καπνογόνα, σημαίες, τραγούδια, συνθήματα και κορναρίσματα.

ellada.jpg

Η φρενίτιδα συνεχίστηκε και στην επιστροφή των διεθνών, που έγιναν δεκτοί με τιμές ηρώων, όπως και ο Ότο Ρεχάγκελ, ο μοναδικός -ίσως- Γερμανός που αγαπούν οι Έλληνες. Το Καλλιμάρμαρο, όπου στήθηκε η μεγάλη γιορτή για την κούπα, βούλιαξε από κόσμο και πήρε «φωτιά», λίγες εβδομάδες πριν τα βλέμματα όλου του κόσμου στραφούν ξανά στη χώρα μας, λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων!

245146.jpg

ΑΥΤΑ ήταν τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου: Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Καψής, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Ζήσης Βρύζας, Άγγελος Χαριστέας, Γιώργος Καραγκούνης.

ellas.jpg
skopia1-thumb-large.jpg
244750.jpg.jpg
6P3X0FH.jpg
244785.jpg
244641.jpg
246219.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top