Euro 2016:Η Ελβετία νίκησε με 1-0 την Αλβανία

Με γκολ που σημείωσε ο Σαρ-Πρώτη Ανάρτηση:11/06/2016 15:59

Euro 2016:Η Ελβετία νίκησε με 1-0 την Αλβανία
Την παρθενική της νίκη σε πρεμιέρα τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σημείωσε η Ελβετία. Στην τέταρτη μόλις συμμετοχή της, η ομάδα του Πέτκοβιτς νίκησε 1-0 την Αλβανία στο Stade Bollaert-Delelis (Λανς) κι έβαλε το λιθαράκι για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2016.

1465646553235_lc_galleryImage_Football_Soccer_Albania_v.jpg


Το μοναδικό τέρμα της Ελβετίας, η οποία απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 36` μετά την αποβολή του Τσάνα, σημείωσε ο Σαρ (5`).

Οι Ελβετοί ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία. Από το κόρνερ του Σακίρι (5`), ο Σαρ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπερίσα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αλβανίας.

CkqRtpzUoAEdIDi.jpg

Οι Ελβετοί φάνηκαν να επαναπαύονται στο γκολ του κεντρικού αμυντικού της Χόφενχαιμ και λίγο έλειψε να το πληρώσουν δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου όταν ο Σαντικού βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ, όμως ο τελυταίος απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα πόδια.


Κι ενώ οι Αλβανοί φάνηκαν να ισορροπούν τον ρυθμό του αγώνα, ήρθε η αποβολή του Τσάνα στο 36ο λεπτό. Ο αρχηγός των «Αετών» βρήκε την μπάλα με το χέρι ακριβώς έξω από την περιοχή και ο διαιτητής του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αριθμητική υπεροχή έβγαλε τους Ελβετούς από την περιοχή τους και σε τρεις φάσεις θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το «τρίποντο». Στο 38` ο Τζεμαϊλί σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπερίσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 41` ο ίδιος παίκτες σούταρε ελάχιστα δίπλα από την αλβανική εστία, ενώ στο 43` ο Σεφέροβιτς υποχρέωσε τον Μπερίσα σε εξαιρετική επέμβαση.


Η ��λβανία, με παίκτη λιγότερο αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο και στο πρώτο 30λεπτο του β` ημιχρόνου, δίνοντας χώρο στην Ελβετία για να «ψάξει» το γκολ. Στο 53` και στο 67` ο Σεφέροβιτς νικήθηκε από τον Μπερίσα (την δεύτερη φορά σε τετ-α-τετ), ενώ στο 75` το φαλτσαριστό σουτ του Εμπολό πέρασε άουτ. Η Αλβανία, όσο η αντίπαλός της δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, κέρδιζε και μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Στο 77` είδε τον Σαντικού να σουτάρει από καλή θέση αλλά να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ζόμερ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στην επαφή του Λιχτστάινερ με τον Λενιάνι. Στο 87` έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Γκάσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ, αλλά η σωστή αντίδραση του τελευταίου απεσώβησε βέβαιο κίνδυνο για την ομάδα του.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που τα αδέλφια Τολάντ και Γκρανίτ Τσάνα έγραψαν ιστορία, αφού αγωνίστηκαν ο ένας αντίπαλος του άλλου. Ο Τολάντ (αγωνίζεται στην Βασιλεία) με τη φανέλα της Αλβανίας και ο Γκρανίτ (πρόσφατα τον απέκτησε η Άρσεναλ με μεταγραφή που αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ).

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Κίτρινες: 23` Τσάνα, 63` Κάτσε, 89` Κουκέλι, 90`+2 Μαβράι - 13` Σαρ, 67` Μπεχράμι
Κόκκινες: 36` Τσάνα (2η κίτρινη)


Τον αγώνα διευθύνει ο Ισπανός, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Χισάϊ, Τσάνα, Μαβράϊ, Αγκολι, Ρόσι, Μπάσα, Κουκέλι (Μεμουσάϊ), Τζάκα, Λενγιάνι, Σαντίκου (Τσικαλέσι).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάνιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάϊνερ, Σχαρ, Τζουρού, Ροντρίγκεζ, Μπεχράμι, Τζάκα, Τζεμαλί, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Μεμέντι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top