Ξεκάθαρος ο Κοντονής: «Αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε χρηματίζεται, ούτε φοβάται»

Προανήγγειλε ηλεκτρονικό εισιτήριο σε ένα μήνα και αποχώρηση της ΕΛ.ΑΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αιχμή την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και της διαφθοράς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε χρηματίζεται, ούτε φοβάται», τόνισε ο υφυπουργός ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά για ένα πελατειακό κράτος που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στη συνέχεια δήλωσε πως θα υπάρξει περιορισμός της σπατάλης στο χώρο, ενώ στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των σταδίων, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής όλων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και η συγκρότηση Πλαισίου Ανασυγκρότησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με αντικειμενικά, ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια «για να διοχετεύονται εκεί όπου πρέπει οι επιχορηγήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ολοκληρώνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και πλέον θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση τα Καταστατικά και οι Κανονισμοί όλων των Ομοσπονδιών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2015, θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα, 1ης κατηγορίας ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου. Επίσης, εντός του έτους, θα καθοριστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ελληνικής αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι’ αυτό, όπως και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

Από την 1η του νέου έτους, θα εφαρμοστεί η Κάρτα Φιλάθλου και εντός του έτους θα υπάρξει άμεση θεσμοθέτηση ειδικού τέλους επί των μεταγραφών επαγγελματιών αθλητών υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού και διάθεση ποσοστού από τη φορολόγηση του αθλητικού στοιχήματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top