Ο Διονύσης Σκουλίδας μιλάει στο Star για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Εφήβων στο Μπάσκετ

Τι τους είπε ο προπονητής τους όταν έχαναν από την Τουρκία

Ο Διονύσης Σκουλίδας μιλάει στο Star για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Εφήβων στο Μπάσκετ

​Ένας από τους 18ηδες παίκτες της Εθνικής Εφήβων στο μπάσκετ που έστεψαν την Ελλάδα πρωταθλήτρια της Ευρώπης, ο Διονύσης Σκουλίδας μίλησε αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star!

«Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά και για τους παίκτες της ομάδας και για τους coaches αλλά και για όλον τον κόσμο που ήρθε στον Βόλο να μας στηρίξει. Δεν ζούμε κάθε μέρα τέτοιες στιγμές» είπε ο νεαρός αθλητής και πρόσθεσε: «είμασταν κοντά στους τρεις μήνες μακριά από τις οικογένειές μας και τους φίλους μας αλλά κάναμε αυτό που αγαπάμε. Είναι το όνειρό μας αυτό. Από 14 χρόνων είμαστε όλη μαζί και αγωνιζόμαστε. Θέλαμε σ’ ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να βγούμε πρώτοι αυτό ήταν το όνειρό μας».

Παράλληλα ο αθλητής αναφέρθηκε και σε κείνη την στιγμή που η αντίπαλη ομάδα, η Τουρκία πέρναγε μπροστά και όλα έδειχναν πως αυτή θα ήταν η νικήτρια. Τι συνέβη τότε; Τι ακριβώς τους είπε ο προπονητής τους και τους έκανε να βγουν τελικά πρώτοι νικώντας 64-61;

«Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια είμασταν 12 πόντους πίσω. Τότε μπήκε ο προπονητής μας και μας είπε να ηρεμήσουμε και να βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως δουλεύουμε όλο αυτό τον καιρό γι’ αυτό το παιχνίδι, είμαστε έτοιμοι και πρέπει να μπούμε μέσα και να παίξουμε με χαρά και ψυχή για να καταφέρουμε να πάρουμε το χρυσό. Μας είπε πως οι 12 πόντοι στο άθλημα του μπάσκετ μπορούν γρήγορα να γίνουν καλάθι ή ακόμα να είσαι μπροστά. Τότε λοιπόν μπήκαμε μέσα στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε με σκληρή άμυνα, καρδιά, ψυχή και πάθος που είναι τα καλύτερα συστατικά για να πάρεις την νίκη, περιορίσαμε τους καλούς παίκτες της Τουρκίας και καταφέραμε τελικά να πάρουμε το χρυσό» είπε και τόνισε: «όλο αυτό το διάστημα είμαστε κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν τα παιχνίδια και πως θα δώσουμε την ψυχή μας».

Όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στον μικρό φίλο τους στον οποίο και αφιέρωσαν την νίκη αναφέρθηκε ο μπασκετμπολίστας Διονύσης Σκουλίδας: «μάθαμε μετά το δεύτερο αγώνα πως είναι ένα παιδάκι με κινητικά προβλήματα που κάνει 35 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να μας δει και ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ανθρωπότητας πρώτα απ’ όλα πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη μάχη που κάνειτο παιδί που κάνει κάθε μέρα για να γίνει καλά. Πιστεύω να καταφέραμε να το κάνουμε να γελάσει»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top