Ηλεκτρονικά μισθωτήρια ακινήτων: Τι αλλάζει για μισθωτές και ενοικιαστές

Τα 6 βήματα στην εφαρμογή του Taxisnet

Ηλεκτρονικά μισθωτήρια ακινήτων: Τι αλλάζει για μισθωτές και ενοικιαστές

Τα μισθωτήρια συμβόλαια ενοικίασης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Όλοι όσοι εκμισθώνουν ακίνητα αλλά και όλοι όσοι είναι μισθωτές υποχρεούνται να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες: οι μεν πρώτοι να καταχωρήσουν τα στοιχεία της μίσθωσης (ΑΦΜ μισθωτών, ποσό μισθώματος, διάρκεια, αριθμός παροχής ρεύματος, ΑΤΑΚ ακινήτου), οι δε δεύτεροι να τα αποδεχτούν.

Με την εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΑΑΔΕ στο Taxisnet (www.aade.gr) δεν χρειάζεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πηγαίνουν στην εφορία ώστε να θεωρήσουν και να υποβάλλουν το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Μέσω της υπηρεσίας "Μισθωτήρια Ακινήτων" ο ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.

Από την ηλεκτρονική εφαρμογή μπορείτε να υποβάλετε/να δείτε/να αποδεχτείτε δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την ακίνητη περιουσία. Με την ολοκλήρωση της υποβολής θα εκτυπώνεται «ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ»

Εάν για το ακίνητο που εκμισθώνετε έχετε υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), αυτό πρέπει να συμπληρώνεται στα σχετικά πεδία των ηλεκτρονικών δηλώσεων μίσθωσης.

Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επομένου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίησή της.

Τα 6 βήματα

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή με τους κωδικούς ακολουθείτε 6 βήματα:
Συμπληρώνω τους Α.Φ.Μ. των Εκμισθωτών
Συμπληρώνω τους Α.Φ.Μ. των Μισθωτών
Συμπληρώνω την ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού, από – έως και το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα
Συμπληρώνω τον ΑΤΑΚ
Συμπληρώνω τον αριθμό Παροχής Δ.Ε.Η.
Συμπληρώνω το Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top