Στον τρόπο με τον οποίο μελετά η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκύπτουν από την ρύθμιση για τα μπλοκάκια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος,  μιλώντας στον Real fm 97,8.

«Είναι γεγονός ότι αυτοί που είχαν εξαιρεθεί εντελώς και καλούνται για πρώτη φορά να καταβάλουν έχουν ένα θέμα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ως προς το ότι καλούνται να καταβάλουν μία εισφορά που δεν κατέβαλαν στο παρελθόν. Εμείς παίρνουμε υπόψη μας και τις επισημάνσεις και τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου και έχουμε πάντα την ευθύνη αν προκύπτουν προβλήματα. Σε ακραίες περιπτώσεις που μπορεί να προκύπτουν προβλήματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε και θα το κάνουμε» σημείωσε.

Στο ερώτημα ποιες διορθωτικές κινήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ο ασφαλισμένος εντός του συστήματος και να μην βγαίνει. Και αυτή ήταν η λογική όλου του οικοδομήματος που κτίσαμε για τις ασφαλιστικές εισφορές. Και γι’ αυτό προκύπτουν αυτές οι ωφέλειες, στον ΟΑΕΕ δηλαδή πλησιάζουν το 80% εκείνοι που καταβάλουν την κατώτατη βάση εισφοράς. Ενδεχομένως όταν θα δει κανείς το σύνολο του κόστους να δει ότι δεν υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση. Αν πραγματικά υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση να είναι βέβαιοι οι ακροατές ότι η κυβέρνηση δεχόμενη την εισφορά που μπορούν να καταβάλλουν στο ύψος εκείνο που πραγματικά κατέβαλαν και στο παρελθόν θα μπορεί να τους θεωρεί ενήμερους μέχρι να επιλυθούν τα σχετικά θέματα».

Τέλος σημείωσε: «Το πρόβλημα με τα μπλοκάκια προέρχεται από την κακή κατάσταση στην αγορά εργασίας. Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο, τώρα έχει γενικευτεί».

Tags: