Ενημέρωσε τους εταίρους για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ο Τσίπρας

Πώς σχολίασε από τις Βρυξέλλες τις δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά Παυλόπουλου

Την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη και τη νέα προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου...

Η Ελλάδα θέλει το διάλογο με την Τουρκία, αλλά υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο,  τόνισε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, που έθεσε το ζήτημα των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στους ευρωπαίους εταίρους μας.

Νέα προσωπική επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάτι για το οποίο ρωτήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

«Βλέπω ότι εχει μεγάλη νευρικότητα ο Τσαβούσογλου, πιθανώς λήγω της εσωτερικής έντασης που υπάρχει στην Τουρκία λήγω του δημοψηφίσματος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Την ένταση στα ελληνοτουρκικά συντηρούν όμως και κάποιες τουρκικές εφημερίδες, όπως η αντιπολιτευόμενη «Σοζκού».  Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Ψέριμο, η εφημερίδα αναφέρει προκλητικά ότι το νησί είναι τουρκικό και ότι παράνομα κυματίζει εκεί η ελληνική σημαία.

«Οι στιγμές των προφορικών εντάσεων και η ρητορική, προετοιμάζουν το έδαφος για μεγαλύτερη ένταση» σχολίασε ο Γ.Γ, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Η Ουάσιγκτον ζήτησε πρόσφατα από Αθήνα και Άγκυρα να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσής τους, με δήλωση του Τζόναθαν Κοέν, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, το παλιό τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» πλέει κοντά στη Σύμη, αλλά σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το «Τσεσμέ» αποχώρησε από το Βόρειο Αιγαίο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top