Ο Ai Weiwei ακολουθεί την «Ανθρώπινη Ροή» στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφο της Βενετίας!

Ο Κινέζος καλλιτέχνης διεκδικεί τον «Χρυσό Λέοντα»

Το «Human Flow», (Ανθρώπινη ροή) η πρώτη ταινία του Ai Weiwei, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σήμερα Παρασκευή (01/09)   και θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες το φθινόπωρο, διαγωνίζεται για τον «Χρυσό Λέοντα».

«Το Human Flow είναι ένα προσωπικό ταξίδι, μια προσπάθεια για να καταλάβει κανείς τις συνθήκες της ανθρωπότητας στις μέρες μας», είπε ο Ai Weiwei όταν ανακοινώθηκε το project το Φεβρουάριο.

«Η ταινία έχει δημιουργηθεί με μια βαθιά πίστη στην αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε αυτήν την εποχή της αβεβαιότητας, χρειαζόμαστε περισσότερη ανοχή, συμπόνια και εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλο, καθώς όλοι είμαστε ένα. Αλλιώς, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μέσα από καταστάσεις πέρα για πέρα πραγματικές ο Ai Weiwei σχολιάζει το μεταναστευτικό πρόβλημα εστιάζοντας την ανθρώπινη έκφραση απέναντι στον πόνο, την αδικία, το κρίμα, την επιβίωση. Η ταινία είναι το κινηματογραφικό αποτέλεσμα που προέκυψε από έναν άνθρωπο ο οποίος σε όλη του την ζωή μαχόταν κατά κάθε είδους συνόρων, που προσπαθούσε (και εξακολουθεί να προσπαθεί) να παντρέψει τον γνήσιο ακτιβισμό  με την Τέχνη. «Πιστεύω πραγματικά ότι αν όλοι μας, επιτρέπαμε στον εαυτό μας να νιώσει ότι αυτές οι κακουχίες, αυτή η κρίση που βλέπει στους άλλους θα μπορούσε να συμβεί στον ίδιο, τα προβλήματα του κόσμου θα ήταν λιγότερα. Αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο, τότε το πρόβλημά μας είναι πολύ βαθύ.»

Ο διευθυντής παραγωγής της ταινίας «Human flow» Andrew Cohen τοποθετείται πολύ ουσιαστικά πάνω στον δημιουργό της: «Το "Human flow" είναι η συνέχεια της δουλειάς που εδώ και μια ολόκληρη ζωή έχει προσφέρει ο Ai Weiwei. Αναζητούσε πάντα την αλήθεια για κάθε σύστημα και κάθε πολιτισμό. Η κατανόησή τους είναι προτεραιότητά του.  Η χυδαιότητα, οι αντιθέσεις και η ομορφιά έχουν μεταφραστεί με μοναδικό τρόπο στην Τέχνη του η οποία μπορεί και μας  προσφέρει νέες προοπτικές πάνω στη ζωή. Με το "Human flow" ο Ai Weiwei μας ζητεί να ταξιδέψουμε μαζί με τους πρόσφυγες σε μια Οδύσσεια τρομαχτική, στην οποία όμως βρίσκει τον τρόπο να προβάλλει την αξιοπρέπεια, την ελπίδα, ακόμα και το χιούμορ.»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top