Παραλήρημα: Με ρίζες από τα Σκόπια η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, ο Ναπολέων και ο Χριστόφορος Κολόμβος

Το «χοντραίνουν» οι Σκοπιανοί ξεπερνώντας τα όρια της φαιδρότητας

Στην αγκαλιά του Ταγίπ Ερντογάν έπεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός που επισκέπτεται  την Άγκυρα, διαμηνύοντας πως η Τουρκία είναι ο πιο μεγάλος φίλος των Σκοπίων. Την ίδια ώρα, το παραλήρημα των Σκοπιανών δεν έχει όρια αφού εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο διεκδικούν τον Χριστόφορο Κολόμβο τον Ναπολέοντα, ακόμη και την Κλεοπάτρα της Αιγύπτου.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ

 

Σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην βουλγαρική τηλεόραση, οι Σκοπιανοί το χοντραίνουν περισσότερο ξεπερνώντας τα όρια της φαιδρότητας, αφού αποκαλούν Σκοπιανής καταγωγής τον Χριστόφορο Κολόμβο ακόμη και τον Ναπολέοντα!

«Για τον μεν Χριστόφορο  Κολόμβο Ισχυρίζονται και σε κανάλια και σε ραδιοφωνικές εκπομπές  σε κείμενα ότι η μητέρα του ήταν Σκοπιανή και βρήκε τον πατέρα του Κολόμβου και άρα είναι Σκοπιανός. Για τον Ναπολέοντα  λένε ότι στα Σκοπιανά σημαίνει ότι αυτός που είναι από την Πεδιάδα, άρα ο Ναπολέων κατάγεται από τα Σκόπια» δηλώνει στο Star ο συγγραφέας, Δημήτρης Ευαγγελίδης.

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΖΑΕΦ

 

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ υποδέχθηκε με τιμές και δόξα τον Ζάεφ, εκφράζοντας την υποστήριξή του στο ζήτημα του ονόματος.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

Και ενώ επίκειται η συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον Ερντογάν, στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το θέμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ακούει το μήνυμα των συλλαλητηρίων αλλά στο όνομα θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία. Θα απαλειφθούν όμως τα αλυτρωτικά.

«Ή μήπως είναι το μήνυμα, όπως είπαν και πολύ εκ των ομιλητών, μη δώσετε το όνομα Μακεδονία;Αν αυτό είναι το αίτημα είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

Ο  Γιάννης Ζουγανέλης σε ένα χιουμοριστικό σκετσάκι διακωμωδεί το Μακεδονικό ζήτημα, προκαλώντας τις αντιδράσεις των φορέων της Μακεδονίας.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Την ίδια στιγμή, συγκινητική ήταν η συγκέντρωση Ελλήνων του Μονάχου  στην κεντρική πλατεία Κόνισπλατς, όπου κρατώντας ρατώντας ελληνικές σημαίες  διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top