Δεν σταματά να προκαλεί η Τουρκία - Τώρα ξεκινά παράνομη γεώτρηση δίπλα στην Πάφο!

Με ψυχραιμία παρακολουθούν τις εξελίξεις η Αθήνα και η Λευκωσία

Με ψυχραιμία Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν τις προσπάθειες της Άγκυρας να κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει τους τόνους, ενώ παράλληλα δείχνει να επιχειρεί να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, έχει δεσμεύσει για αύριο Πέμπτη, μια θαλάσσια περιοχή, 30 ναυτικά μίλια από την Πάφο, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Με σκοπό, όπως ισχυρίζεται το τουρκικό επιτελείο, να προχωρήσει σε δική της παράνομη γεώτρηση.

Η Αθήνα συνδέει την τουρκική πρόκληση στην Κύπρο, με τους πολύ υψηλούς τόνους της ομιλίας Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της νίκης κατά των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία, πριν από 95 χρόνια. 

Δείτε επίσης: Απέραντη θλίψη και θυμός! Η Τουρκία γιορτάζει τη νίκη της επί του ελληνικού στρατού το 1922

Η περιοχή που έχει δεσμεύσει με δυο Navtex η Τουρκία, μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, γειτονεύει με το οικόπεδο 11, στο οποίο έπιασε ήδη δουλειά το γεωτρύπανο Γουέστ Κάπελα της πολυεθνούς εταιρίας που έχει αναλάβει τη γεώτρηση, για την οποία υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, σχετικά με τα αποτελέσματά της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top