Manchester Arena: Το νέο Bataclan- Ο εφιάλτης επέστρεψε με στόχο τα παιδιά!

H κόλαση σε λίγα δευτερόλεπτα

Ο εφιάλτης του Μπατακλάν επέστρεψε στο Μάντσεστερ, μόνο που αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές ήθελαν θύματα παιδιά. Έτσι, ο καμικάζι  τοποθέτησε μία βόμβα γεμάτη με καρφιά στο χώρο που έδινε συναυλία  η αγαπημένη τραγουδίστρια παιδιών και εφήβων Αριάνα Γκράντε. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών είναι, μέχρι στιγμής, 22, ενώ υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί.

Από τη χαρά στο χάος και τη τραγωδία. Χιλιάδες παιδικά μάτια  έλαμπαν από ευτυχία που είδαν από κοντά το είδωλό τους, Αριάνα Γκράντε. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η κόλαση. Το  Manchester Arena ποτίστηκε με αίμα μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο φουαγιέ. Στο βίντεο-ντοκουμέντο ακούγεται καθαρά ο θόρυβος από την ισχυρή έκρηξη.

Σκηνές χάους... Ουρλιαχτά και απελπισμένα βλέμματα!

Ακόμη και οι πιο σκληροί λυγίζουν με τη περιγραφή της Άμπι Μιούλεν. «Ενώ αποχωρούσαμε, μια έκρηξη σημειώθηκε εκατοστά από μένα. Δέρμα και ανθρώπινα μέλη απλώθηκαν παντού, στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω κομμάτια από ένα Θεός ξέρει τι στα μαλλιά μου» έγραψε στο facebook. 

Στα τρομακτικά πλάνα που θα δείτε στο βίντεο, φαίνονται παιδιά να πηδούν πάνω από καθίσματα, ακόμη και πάνω από τα κιγκλιδώματα, προκειμένου να γλιτώσουν. Κάποια ποδοπατήθηκαν.

Κάποιοι αναζητούσαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Άλλοι βοηθούσαν τους δεκάδες τραυματίες.

Γνωστός ο δράστης στις αρχές

Ο καμικάζι αυτοκτονίας έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό. Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, γι΄ αυτό και στη  βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά και ρουλεμάν.

Διαβάστε επίσης:  ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΩΤΙΑ από γυναίκα! "Είδα τον μακελάρη του Μάντσεστερ λίγο πριν την έκρηξη- Φορούσε κόκκινη μπλούζα"

Στην αρχή, οι θεατές πίστεψαν πως ο εκκωφαντικός θόρυβος ήταν μέρος του σόου. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως επρόκειτο για ένα ακόμη χτύπημα τυφλού μίσους των τζιχαντιστών. Ούτε καν οι ίδιοι οι διοργανωτές. Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, εύχονταν στον κόσμο «καλή συνέχεια».

Ο ISIS ανέλαβε επίσημα την ευθύνη και πανηγύρισε για τη  χειρότερη και πιο αποτρόπαια επίθεση που έχει γίνει από το 2005 σε βρετανικό έδαφος. Oι ηγέτες του πλανήτη καταδίκασαν την επίθεση. Ο Ερντογάν εμφανίστηκε αιφνιδίως, μετά από 24 ώρες που είχε εξαφανιστεί εχθές, Δευτέρα, για να δηλώσει ότι «δεν θα τους αποκαλέσω τέρατα, γιατί θα τους αρέσει αυτός  ο χαρακτηρισμός. Θα τους αποκαλώ από εδώ και στο εξής χαμένους, γιατί αυτό είναι. Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση που συνέβη χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ της Βρετανίας. Η Τουρκία συμμερίζεται τη θλίψη της Βρετανίας και του Βρετανικού λαού».

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα Ελισάβετ και οι καλεσμένοι της κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ! Γυναίκα οδήγησε με ασφάλεια 50 παιδιά από το Manchester Arena σε ξενοδοχείο και ειδοποίησε τους γονείς τους

Ο ΗΡΩΑΣ άστεγος του Μάντσεστερ: Αγκάλιασε μια γυναίκα στις τελευταίες στιγμές της και βοήθησε κοριτσάκι με κομμένα πόδια

ΝEA VIDEO-ΣΟΚ δευτερόλεπτα μετά την σφαγή μέσα στο Μάντσεστερ Αρένα-Το χρονικό της φρίκης και της σφαγής

ΓΝΩΣΤΟΣ στις αρχές ο βομβιστής του Μάντσεστερ! Έχουν καταγράψει τις κινήσεις του κάμερες ασφαλείας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε σοκ ολόκληρο το έθνος- Θαυμασμός για την ανθρωπιά και τη συμπόνια των πολιτών του Μάντσεστερ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top