Ο ΗΡΩΑΣ άστεγος του Μάντσεστερ: Αγκάλιασε μια γυναίκα στις τελευταίες στιγμές της και βοήθησε κοριτσάκι με κομμένα πόδια

Την ώρα της έκρηξης ζητιάνευε στο φουαγιέ

Ο ήρωας άστεγος του Μάντσεστερ

Για τον 33χρονο άστεγο Κρις Πάρκερ, το βράδυ της Δευτέρας ήταν άλλο ένα «κανονικό» βράδυ.

Όπως συνήθιζε, βρέθηκε στο Μάντσεστερ Αρένα (επωφελούμενος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί), προκειμένου να ζητιανέψει λίγο φαγητό ή μερικά χρήματα.

Ωστόσο δεν φανταζόταν ούτε εκείνος αλλά και κανείς άλλος, τον τρόμο που θα επακολουθούσε.

Την ώρα που ο βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο με την αυτοσχέδια βόμβα που εξερράγη σκοτώνοντας 22 αθώους ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 119 (οι 59 εξ΄αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο), ο Πάρκερ βρισκόταν μέσα στο φουαγιέ, περιμένοντας τον κόσμο να βγει.

Ο ίδιος, περιέγραψε τι συνέβη με το που έσκασε η βόμβα.

Όπως διαβάζουμε στη «The Sun», μετά την έκρηξη ο 33χρονος έπεσε στο έδαφος αλλά στη συνέχεια σηκώθηκε αμέσως και αντί να τρέξει, προσπάθησε να βοηθήσει τους δεκάδες τραυματίες που κείτονταν μπροστά του.

«Έβγαιναν έξω χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Την ώρα που περνούσαν από τις γυάλινες πόρτες, άκουσα μια έκρηξη και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου είδα μια λευκή “αστραπή” και καπνό. Στη συνέχεια άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά. Η έκρηξη με έριξε στο έδαφος, αλλά δεν ήθελα να φύγω. Το ένστικτο μου, μου έλεγε να τρέξω πίσω και να βοηθήσω. Υπήρχαν άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος. Είδα ένα μικρό κορίτσι. Δεν είχε πόδια. Την τύλιξα με ένα από τα διαφημιστικά μπλουζάκια που υπήρχαν, και της είπα “που είναι ο μπαμπάς και η μαμά σου;” και μου απάντησε: “Ο μπαμπάς είναι στη δουλειά, η μαμά είναι εκεί πάνω”. Πίστεψα πως η μητέρα του παιδιού είχε πεθάνει».

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ

Στη συνέχεια, ο 33χρονος άστεγος προσπάθησε να βοηθήσει μια 60χρονη γυναίκα, η οποία ήταν πολύ άσχημα τραυματισμένη στο πόδι και στο κεφάλι:

«Πέθανε στα χέρια μου. Ήταν 60 ετών και μου είπε πως είχε πάει στη συναυλία με την οικογένεια της. Δεν έχω σταματήσει να κλαίω. Το πιο σοκαριστικό είναι πως επρόκειτο μια συναυλία για παιδιά. Οι άνθρωποι είχαν τρύπες στην πλάτη τους. Δεν μπορώ να ξεπεράσω τα ουρλιαχτά και αυτή τη μυρωδιά… Μύριζε καμμένη σάρκα».

Μετά τα παραπάνω όπως διαβάζουμε στη «The Sun», πολλοί είναι εκείνοι που αποκαλούν «ήρωα» τον 33χρονο, ενώ έχουν στήσει μια σελίδα για χάρη του, μέσω της οποίας μαζεύουν χρήματα για να τον βοηθήσουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top