Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και… «επίσημα» την ευθύνη για τη σφαγή στο Μάντσεστερ Αρένα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 22 αθώα παιδιά και έφηβοι, και 59 άτομα να τραυματιστούν, με πολλά να δίνουν μάχη για την ζωή τους.

Μετά τους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του ISIS που γιόρταζαν στα social media την θρασύδειλη επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση, έβγαλε ανακοίνωση στα Αραβικά και στα Αγγλικά, με την οποία αναφέρει πως:

Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον ξεδιάντροπο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Και αυτό που ακολουθεί θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Kαι όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας».

Nα σημειώσουμε, πως νωρίτερα (και συγκεκριμένα λίγο μετά την επίθεση), είχε κυκλοφορήσει ένα video 16 δευτερολέπτων στο διαδίκτυο, στο οποίο ο ISIS εμφανιζόταν να αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Στο video αυτό εμφανιζόταν ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι που καθόταν μπροστά σε μια σημεία του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος προειδοποιούσε:

«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλάχ Άκμπαρ».

Tags: