Αόρατες οι διαγραμμίσεις: Ταλαιπωρία για τους οδηγούς και κίνδυνος ατυχημάτων

Δείτε την αυτοψία του Star

Ακόμα και κινδύνους ατυχημάτων εγκυμονούν οι ανύπαρκτες διαγραμμίσεις στους δρόμους της πόλης. Οι δήμοι υποστηρίζουν ότι οι εργολάβοι αναλαμβάνουν το έργο της συντήρησης  και μετά εξαφανίζονται, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται ακατάλληλα υλικά για τις διαγραμμίσεις και τις διαβάσεις των πεζών.

Οδός Χαριλάου Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία, 15 Φεβρουαρίου του 2018.  4 μήνες μετά,  η διαγράμμιση στο οδόστρωμα εξακολουθεί να είναι αόρατη. Ίδια εικόνα και σε πολλά  σημεία της γύρω περιοχής. 

Η διαγράμμιση στην οδό Αχαρνών είναι απαραίτητη καθώς μετά τα φανάρια της Μάρκου Μπότσαρη που βλέπετε γίνεται μονόδρομος. Να σημειωθεί ότι ούτε η Μάρκου Μπότσαρη έχει διαγράμμιση παρ’ όλο που είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης.

Στην οδό Λύρα στην Κηφισιά η διαγράμμιση ξαφνικά εξαφανίζεται. Ο δρόμος ο οποίος υπάγεται στην περιφέρεια, συνεχίζει χωρίς διπλή διαχωριστική για δεκάδες μέτρα.

Περιφέρεια Αττικής: Η διαγράμμιση διακόπτεται στο τέλος της Λύρα καθώς συνόδευε το νέο έργο ασφαλτόστρωσης που ολοκληρώθηκε από τη Λυκόβρυση έως το σημείο και θα συνεχιστεί άμεσα με νέα εργολαβία ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης.

Σε άλλες περιπτώσεις  οι διαγραμμίσεις ξεθωριάζουν ή και εξαφανίζονται  λίγο μετά τη χάραξη τους. Αυτό συμβαίνει  είτε επειδή δε χρησιμοποιούνται σωστά υλικά είτε γιατί  δε γίνεται σωστή τοποθέτηση.

Η οδός Κασσαβέτη στο κέντρο της Κηφισιάς είναι ένας από τους δρόμους όπου σύμφωνα με το δήμο περάστηκε διαγράμμιση σχεδόν πριν ένα χρόνο. Όμως αν κοιτάξουμε τη διάβαση των πεζών θα δούμε ότι δε φαίνεται σχεδόν καθόλου, αφού έχει ξεθωριάσει το χρώμα.

Σύμφωνα με το δήμο Κηφισιάς, σε περίπου ένα μήνα θα γίνει εκ νέου συντήρηση των διαγραμμίσεων με ψυχροπλαστικό υλικό.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top