Οι μηχανότρατες εξαφάνισαν τα πάντα στον Κορινθιακό - Μόνο πέτρες βγάζουν οι ψαράδες

Αδιαφορία της πολιτείας για την υπεραλίευση

Πέτρες βγάζουν από τα δίχτυα τους οι ψαράδες στον Κορινθιακό Κόλπο. Αιτία όπως καταγγέλλουν στην κάμερα του STAR και τον Λάμπρο Δεμερτζή είναι η ανεξέλεγκτη υπεραλίευση από μηχανότρατες  και βιντζότρατες.

Έχει τόσο υπεραλίευση  από τα μεγάλα τα καράβια και δεν έχουν αφήσει τίποτα, μόνο πέτρες έχουν μείνει.

Μπουνάτσα,  και όμως οι περισσότεροι παράκτιοι αλιείς δεν βγαίνουν για ψάρεμα.  Οι μηχανότρατες   έχουν ξύσει τον βυθό. . Και όσοι βγαίνουν ελπίζουν να πιάσουν κάτι ίσα για το μεροκάματο

Δυστυχώς για μια ακόμη μέρα τα δίχτυα έμεινα άδεια από ψάρια και Αιτία είναι οι βιντζότρατες και οι μηχανότρατες που σαρώνουν το βυθό.

Μπαίνουν σε αυτόν τον κόλπο που βλέπετε πίσω μου τα οποία σαρώνουν καθημερινά  αυτόν τον κολπίσκο. Και είναι και η  βιντζότρατα που κάνει πολύ μεγάλη ζημιά.

Ο υπουργός Αποστόλου πάντως εκτός από  παρατηρητής φαίνεται και ανενημέρωτος.

Αυτό που δεν ξέρει ο υπουργός είναι ότι αρμόδια πηγή της κομισιόν  επισήμανε ότι το ψάρεμα στο βυθό είναι καταστροφικό. Επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει εποπτεία και σε ειδικές περιπτώσεις. Η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και πολύ βαριά πρόστιμα. 

Πιάνει όχι μόνο το γόνο, χαλάει και την Ποσειδωνία η οποία είναι μεγάλη υπόθεση για την αλιεία, χαλάει τους τόπους που γεννούν τα ψάρια.

Όσο ο υπουργός αδιαφορεί τόσο οι ψαράδες θα σηκώνουν ....πέτρες.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top