Γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Το σύμφωνο συνεργασίας, υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών και η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σύμφωνο συνεργασίας, υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας, της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Στις συμφωνίες που υπεγράφησαν, μεταξύ άλλων προβλέπεται και η  Αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα  Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων «Μητέρα Τερέζα».

Το σύμφωνο συνεργασίας, υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών και η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Aυτή η δομή νομίζω ότι είναι πρότυπο πραγματικά. Είναι μια εξαιρετική νησίδα ποιότητας, ευαισθησίας και αλληλεγγύης μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας και έγινε κατορθωτό χάρη στην  ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς από το σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Οι δυο συμφωνίες θα βελτιώσουν τη συνεργασία των δυο χωρών αλλά  και τις συνθήκες των δυο νοσοκομείων. Είμαι συγκινημένη όμως σήμερα και θα ήθελα να ευχαριστήσω  την κυρία Βαρδινογιάννη, την Μαριάννα, γιατί πιστεύω ότι είναι φίλη των παιδιών» τόνισε η Υπουργός Υγείας της Αλβανίας, Οgerta Manastirliu.

Εδώ και χρόνια παιδιά με καρκίνο από την Αλβανία νοσηλεύονται στη χώρα μας και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Με την υπογραφή της συμφωνίας επισημοποιείται ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και τα δύο νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

«Μέσα από αυτή τη συμμαχία αγάπης και ζωής, η «ΕΛΠΙΔΑ» γίνεται ο συνδετικός κρίκος για να ενώσουν τις δυνάμεις τους η Ελλάδα και η Αλβανία ώστε να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο στον αγώνα κατά του καρκίνου και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις οικογένειες των δύο χωρών που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή του παιδιού τους» δήλωσε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Manastirliu διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας από το 2015 όταν η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε με την τότε Πρώτη Κυρία της Αλβανίας Odeta Nishani, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων, όπου η κυρία Manastirliu ήταν  Διοικήτρια.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον κύριο Ξανθό για την αμέριστη στήριξή του στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και συνεχάρη τους δυο Υπουργούς για το σημαντικό και πολυδιάστατο ανθρωπιστικό τους έργο.

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων έχει προχωρήσει σε αδελφοποιήσεις με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού ενώ 2 στα 10 παιδιά με καρκίνο που νοσηλεύονται εκεί προέρχονται από γειτονικές χώρες.  

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top