Μυστήριο με τους μαθητές που αρρώστησαν στο Ακραίφνιο – Καθαρές οι χημικές εξετάσεις του νερού

Αναμένονται οι απαντήσεις από τις μικροβιολογικές

Στο σκοτάδι βρίσκονται ακόμα οι υγειονομικές υπηρεσίες τη Βοιωτίας για την αιτία των μαζικών συμπτωμάτων πυρετού και εμετών που εμφάνισαν 40 από τους 65 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ακραιφνίου.

Διαβάστε επίσης: Βοιωτία: Αρρώστησαν ξαφνικά τα 45 από τα 60 παιδιά του σχολείου στο Ακραίφνιο - Στο νερό ψάχνουν τις απαντήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ από την έως τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών που να δικαιολογεί τα μαζικά κρούσματα, ενώ τονίζεται ότι η πλειοψηφία των παιδιών δεν πήγε στις υπηρεσίες υγείας και έτσι δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω του συστήματος επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά τον πληθυσμό του Ακραιφνίου.

Επίσης δε σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ασθενών στο νοσοκομείο Θήβας, σε ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής ή στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, ενώ από το νοσοκομείο Λιβαδειάς διευκρινίζεται ότι προσήλθαν δύο περιστατικά με πυρετό χωρίς διάρροιες και εμετούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα συμπτώματα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 23 Μαρτίου κι έτσι δόθηκε εντολή να κλείσει το σχολείο για να διερευνηθούν οι αιτίες.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες Βοιωτίας συνέλεξαν δείγματα νερού τα οποία και εστάλησαν στα ειδικά εργαστήρια για εξετάσεις.

Από τα πρώτα αποτελέσματα που πρόεκυψαν μέχρι στιγμής από τα Χημικά Εργαστήρια της Λιβαδειάς δεν εντοπίζεται κάτι ανησυχητικό στο νερό, ενώ περιμένουν ακόμα και τις εξειδικευμένες εξετάσεις από την Αθήνα.

«Οι χημικές εξετάσεις του νερού ήταν καθαρές και περιμένουμε τώρα και τις μικροβολογιακές» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκος Βασιλείου, διευκρινίζοντας ότι «έκλεισε το σχολείο προληπτικά, για να γίνουν εξετάσεις και οι αναγκαίοι έλεγχοι και για σήμερα είπαμε στους γονείς αν βλέπουν συμπτώματα να μη στείλουν τα παιδιά για μάθημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top