Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ξεκινούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν τη σχετική αίτηση είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό τους και η υποβολή της γίνεται ηλεκτρονικά αφού προσέλθουν στο σχολείο τους.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο «Εξετάσεις» υπάρχουν όλες οι οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης.

Οι μαθητές και απόφοιτοι - υποψήφιοι των Πανελληνίων, που έχουν αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

Ακόμη, όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στον Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Οι σχετικές προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2016 ή το 2017 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ) και δεν θα πρέπει να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση τον Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Μάλιστα, οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε 5 επιστημονικά πεδία.

Τέλος, όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις) θα πρέπει να έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top