Σφράγισαν γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή – Υπό άθλιες συνθήκες ζούσαν 14 ηλικιωμένοι

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή τους από την Περιφέρεια Αττικής - Νέα ενημέρωση: 06/02/18 17:03

Υπό άθλιες συνθήκες ζούσαν σε ένα γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή 14 ηλικιωμένοι, χωρίς φαγητό και θέρμανση και με τον ιδιοκτήτη εξαφανισμένο.

Η Περιφέρεια Αττική σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας προχώρησε σε εκκένωση και σφράγιση της παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης των ηλικιωμένων και ασθενών που έμεναν στη μονάδα.

Όπως έγινε γνωστό, παρά τις επανειλημμένες οικονομικές κυρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής (άνω των 150.000 ευρώ), αλλά και την παραπομπή της, η μονάδα «Τρίτη Ηλικία» συνέχισε τη λειτουργία της υπό απαράδεκτες συνθήκες.

Την περασμένη Παρασκευή ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα κατά του ιδιοκτήτη του γηροκομείου για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε και εγκατέλειψε στο έλεος του Θεού τους ηλικιωμένους, παίρνοντας μαζί του και ένα αρχείο εγγράφων.

Λόγω της έλλειψης στοιχείων ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν οι συγγενείς για να παραλάβουν τους ηλικιωμένους, ενώ η ταυτοποίησή τους έγινε μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ειδοποίησε τους αναπληρωτές υπουργούς Θεανώ Φωτίου και Παύλο Πολάκη και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης για τους 14 ηλικιωμένους.

Μέσα σε τρεις ώρες όλοι αφού εξετάστηκαν από γιατρό, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσής του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top