Στην αντεπίθεση περνά η αστυνομία μετά τις καταγγελίες για το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη

Ξέσπασε πόλεμος με την οικογένεια της 44χρονης

Στην αντεπίθεση περνά η αστυνομία για το θάνατο Λαγούδη

Ένας μήνας σχεδόν έχει συμπληρωθεί από τον μυστηριώδη θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη και τα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένειά της παραμένουν πολλά. Μάλιστα όλον αυτόν τον καιρό στο στόχαστρό της έχει μπει η τοπική αστυνομία του Αγρινίου, με συγγενείς της Ειρήνης να καταγγέλλουν ανεπάρκεια στην έρευνα για το θάνατό της.

Σήμερα λοιπόν, για πρώτη φορά, το συνδικαλιστικό όργανο των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδας με ανακοίνωσή του παίρνει ανοιχτά θέση όσον αφορά στις καταγγελίες αυτές για τους χειρισμούς της τοπικής αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου 44χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Ακαρνανίας, η Ένωσή μας θέλει να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς τις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, καθώς και τις δικαστικές αρχές που προΐστανται αυτών.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με επαγγελματισμό, αμεροληψία, μεθοδικότητα και πάνω από όλα με αποτελεσματικότητα και μπορούν να φέρουν εις πέρας σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις.

Σεβόμενοι τη μυστικότητα της προανάκρισης, τον πόνο της οικογένειας της εκλιπούσης καθώς και τις προσπάθειες των συναδέλφων μας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρούμε πως δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν το κύρος των Αρχών και προσβάλουν την αξιοπρέπεια των αστυνομικών, είναι καταδικαστέες, δεν βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και προκαλούν δυσχέρειες στις έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρμόδιων Αρχών».

Οι καταγγελίες της οικογένειας Λαγούδη

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια της 44χρονης είχε επικρίνει για τους χειρισμούς της την αστυνομία, κατηγορώντας την για ολιγωρία, παραλείψεις και ανικανότητα.

Πριν δυο μέρες μάλιστα ο αδελφός της, μιλώντας στην εκπομπή «Τατιάνα Live» είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση εναντίον της αστυνομίας του Αγρινίου.

«Καλά κάνουν οι εθελοντές και μπράβο τους. Η Αστυνομία πού είναι; Πρέπει δηλαδή να βάλουμε εθελοντές;… Αίρω την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική αστυνομία και στους κύκλους που διαρρέουν για αυτοκτονία. Είναι ντροπή τους! Στείλανε τη δικογραφία στον εισαγγελέα; Και γιατί δεν έστειλαν μαζί και το πόρισμα της πυροσβεστικής αφού είναι εμπρησμός; Το αμάξι γιατί το φόρτωσαν άρον άρον μέσα στη νύχτα; Γιατί δε μας λένε από ποιον αγόρασε το αυτοκίνητο η αδερφή μου; Υπάρχει μέσα στην ασφάλεια άτομο που είναι συγγενής ατόμου που καλέστηκε πολλές φορές (για κατάθεση); Αυτά δε μας τα απαντάει όμως η αστυνομία…

Κατ’ εμέ είναι ανίκανοι. Δεν έχουν τα μέσα και τους πόρους. Και πληρώσω εγώ και η αδερφή μου την ανικανότητά τους με το να λένε «αυτοκτονία»; Εδώ ήρθαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά και ψάχναν κάτι θάμνους! … Είδα ένα άγχος από την αρχή. Δεν είχανε δει βίντεο, δεν είχαν δει κάμερες και άρχισαν να διαρρέουν ότι είναι αυτοκτονία. Με έχουν πιάσει 10 άνθρωποι που είδαν το αμάξι και μου λένε «πού να πάμε να καταθέσουμε; Αύριο θα μας βρούνε στα χαντάκια!», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top