Στον ρυθμό των Ρίχτερ το Κιλκίς – Περισσότερες από 22 δονήσεις στην περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι – Παρακολουθούν το φαινόμενο οι επιστήμονες

Ισχυρός σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Κιλκίς, κάνοντας τους κατοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 06:00 κι έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στο χωριό Δροσάτο, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το Κιλκίς – Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι με την εξέλιξη του φαινομένου

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή συνεχίζονταν μέχρι και πριν λίγη ώρα, ξεπερνώντας τις 22 στον αριθμό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλες εξ΄αυτών ήταν αισθητές, ενώ πλέον οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Να σημειώσουμε, ότι τα τρία χωριά που βρίσκονται στο επίκεντρο και στα οποία οι δονήσεις ήταν πολύ αισθητές βρίσκονται στην περιοχή του Δροσάτου, του Αμάραντου και Κεντρικού.

Αυτό που κάνει τη «διαφορά» είναι ότι όλες οι σεισμικές δονήσεις έχουν επίκεντρο έναν κοντινό εστιακό χώρο και περιορίζονται περίπου σε μια απόσταση 5 χλμ κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν πως δεν θα εξελιχθεί το φαινόμενο σε όλο το ρήγμα της λεγόμενης Σερβομακεδονικής ζώνης και ενδεχομένως να μην έχουμε μεγαλύτερο σεισμό.

Με κάθε επιφύλαξη πάντως, μελετούν το φαινόμενο ώστε να δουν την εξέλιξή τους τις επόμενες ώρες.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top