Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς

Μία εταιρία κοινοχρήστων έχει βγάλει στο σφυρί δύο ακίνητα για οφειλές 2.000 ευρώ, το ένα στα Ιωάννινα και το άλλο στην Αθήνα - Νέα ενημέρωση 21:18

Ένταση επικράτησε έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών καθώς μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους να μπουν στις αίθουσες του δικαστηρίου. Τουλάχιστον τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στο σημείο.

Ούτε σήμερα διενεργήθηκαν οι φυσικοί πλειστηριασμοί από τράπεζες, δήμους και Ταμεία, καθώς οι συμβολαιογράφοι προχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη Τετάρτη, στη ματαίωση της διαδικασίας, επικαλούμενοι την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία τους από επεισόδια.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε στη χθεσινή ανακοίνωση του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αττικής «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά».

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του STAR Μαρία Παππά, διεξήχθησαν πλειστηριασμοί από ιδιώτες και μία εταιρία κοινοχρήστων έχει βγάλει στο σφυρί δύο ακίνητα για οφειλές 2.000 ευρώ, το ένα στα Ιωάννινα και το άλλο στην Αθήνα.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξήχθησαν κανονικά, με έξι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του STAR

Εντωμεταξύ στο σημείο βρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε έντονο τόνο απευθύνθηκε σε αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας του «Όνομα έχεις;», χωρίς εκείνος να της απαντά.

Ολοκληρώθηκαν οι 8 από τους 10 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Οι οκτώ από τους δέκα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς,  που ήταν προγραμματισμένοι ολοκληρώθηκαν, χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι υπόλοιποι δύο ανεστάλησαν. Ο ένας μάλιστα απο τους δύο ανεστάλη από χθες σύμφωνα με πληροφορίες από συμβολαιογράφους, καθώς ο οφειλέτης έκανε προσωρινή ρύθμιση καταβάλοντας σχετικό αντίτιμο.

Μεταξύ των ακινήτων που βγήκαν στο «σφυρί» περιλαμβάνονται ακίνητα μεγάλης αξίας (σε τρεις εξ αυτών η τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνονταν από 648,5 έως 765,46 χιλιάδες ευρώ) αλλά και κάποια στα οποία η διαδικασία ξεκινούσε από 146.000 ευρώ.

 

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top