Ξεκίνησε η νέα πορεία στην Αθήνα για τον Γρηγορόπουλο - Κάηκε το κέντρο το πρωί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ / Νέα ενημέρωση 18:50

Νέα πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στα Προπύλαια για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου καθώς ο σταθμός του μετρό.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφορών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάηκε η Αθήνα! Έσπασαν φανάρια, πεζοδρόμια και καταστήματα – Φωτιές σε κάδους

Επεισόδια στη μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο

«Ανοχύρωτη» πόλη η Αθήνα – Έψαχναν αστυνομικούς να συγκρουστούν οι κουκουλοφόροι

Πορεία για Γρηγορόπουλο: Βροχή μολότοφ εναντίον αστυνομικών και στην Πάτρα

Ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα έχει κλείσει από τις 12:00 και ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο από τις 16:00. 

Και ο ΟΑΣΑ όμως έχει προχωρήσει σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

 

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Να σημειώσουμε, ότι το πρωινό συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από άγρια επεισόδια, όταν κουκουλοφόροι «έκαψαν» το κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας τους βανδαλισμούς πριν καν  αρχίσει η μαθητική πορεία που ήταν προγραμματισμένη στις 12 το μεσημέρι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Ακαδημίας με πέτρες και χημικά μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών και η ένταση επεκτάθηκε στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Η ελάχιστη αστυνομική παρουσία επέτρεψε στους κουκουλοφόρους να δράσουν ανενόχλητοι. Ξήλωσαν πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια, προσπάθησαν να κατεβάσουν ρολά καταστημάτων και βανδάλισαν περιουσίες. 

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν έξω από τη Βουλή. Εκεί ήταν συγκεντρωμένες διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι μολότοφ και οι πέτρες εναντίον των αστυνομικών έπεσαν βροχή, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. 

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και οι δρόμοι της Αθήνας άρχισαν σταδιακά να δίνονται σε κυκλοφορία. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα άνοιξε αλλά ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο είναι και θα παραμείνει κλειστός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top