Μπαλόνια και γλυκά για τους Πακιστανούς μαθητές σε σχολείο στα Σεπόλια

Τα παιδάκια θα διδάσκονται ουρντού, αγγλικά και αραβικά κάθε Κυριακή

Μπαλόνια και γλυκά για τους Πακιστανούς μαθητές Σεπόλια

Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η υποδοχή των παιδιών του Κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια, σε κλίμα χαράς, φιλίας και αισιοδοξίας.

Τα μικρά παιδιά θα διδάσκονται, κάθε Κυριακή, ουρντού, αγγλικά και αραβικά, ενώ την ίδια ώρα, οι μητέρες των παιδιών θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. 

Αν και η έναρξη των μαθημάτων είχε προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου, μια ομάδα ατόμων που συγκεντρώθηκε έξω από το 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών εμπόδισε την είσοδο παιδιών και γονέων της Πακιστανικής κοινότητας και η έναρξη των μαθημάτων αναβλήθηκε. Λίγες ημέρες αργότερα, το σχολείο γέμισε με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Την Κυριακή, από νωρίς το πρωί, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν αντιφασιστικές συλλογικότητες και σύλλογοι εκπαιδευτικών, εκφράζοντας την υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στους μικρούς μαθητές.

Περίπου 100 παιδάκια από την Πακιστανική Κοινότητα έφτασαν μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Εκεί, τους περίμενε όλους μια ευχάριστη έκπληξη: εκπαιδευτικοί του 144ου δημοτικού σχολείου τούς μοίραζαν μπαλόνια και γλυκά.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top