Ήταν 11.15 το πρωί όταν δύο στρατιώτες ,19 και 25 ετών, που είχαν πάρει άδεια από τη μονάδα τους, στον Αυλώνα, περπατούσαν με κατεύθυνση το σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης. Θα έπαιρναν το τρένο για να πάνε στους δικούς τους...στην Καρδίτσα. Μια στιγμή απροσεξίας, όμως, ήταν αρκετή για να συμβεί το κακό! Διερχόμενη αμαξοστοιχία παρέσυρε τον έναν, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι δύο στρατιώτες , οι οποίοι περπατούσαν αμέριμνοι δίπλα στις γραμμές του τρένου, δεν άκουσαν το τρένο να έρχεται καθώς είναι ηλεκτρικό. Ο ένας στρατιώτης χτυπήθηκε από το τρένο και ο άλλος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή,  πρόλαβε να πηδήξει στην κάτω πλευρά των γραμμών.

Για να απεγκλωβιστεί το άψυχο κορμί του 19χρονου Αλέξη, χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών. Ευτυχώς , ο φίλος του , ο 25χρονος Βασίλης είχε προλάβει να αντιδράσει εγκαίρως.

Δυστυχώς, ο 20χρονος φαντάρος εντοπίστηκε διαμελισμένος, ενώ ο  δεύτερος ήταν σε κατάσταση σοκ. Ευτυχώς μετά διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του δεν ήταν σοβαρή εκτός από κάποιες εκδορές, και μεταφέρθηκε προληπτικά για νοσηλεία στο 401.

Μιλώντας στο Star, η μητέρα του τραυματία δήλωσε:

«Σοκαρισμένος είναι πιο πολύ μου είπαν, δεν ξέρει ότι σκοτώθηκε το άλλο παιδί. Ήταν μαζί στην Τρίπολη, παρουσιάστηκαν εκεί στο κέντρο...Με άδεια βγήκανε, αλλά πώς έγινε αυτό, δεν ξέρω καθόλου».

Το δυστύχημα συνέβη πάνω από τη γέφυρα του Ασωπού,  σε μια στροφή, που εμποδίζει την ορατότητα. Ο συνδυασμός με το γεγονός πως τα τρένα είναι...σχεδόν αθόρυβα, έπαιξε ένα μοιραίο παιχνίδι στο παλικάρι, που δεν πρόφτασε να πάει στο σπίτι του. Η ανάρτηση του πατέρα που... από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασε το γιό του,  συγκλονίζει.

ΣΠΑΡΑΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ:

«Έχασα τον γιο μου. Ελπίζω να με πάρει ο Χάρος εμένα όχι τα παιδιά μου».

Ο αδικοχαμένος  Αλέξης λίγες ώρες πριν βγει από το στρατόπεδο είχε ανεβάσει στο facebook το τελευταίο του post.

Η κατάθεση του φαντάρου που σώθηκε...σαν από θαύμα,  αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια του δυστυχήματος.

 

 

Tags: